Adriana Săftoiu: Nu este de folos o opoziţie axată pe criticarea lui Băsescu

Deputatul PNL Adriana Săftoiu susţine că nu mai reprezintă o soluţie pentru opoziţie criticarea exclusivă a şefului statului, deoarece această variantă, care l-a ajutat pe Traian Băsescu să redevină preşedinte în 2009, este depăşită.

16 afișări
Imaginea articolului Adriana Săftoiu: Nu este de folos o opoziţie axată pe criticarea lui Băsescu

Adriana Săftoiu: Nu este de folos o opoziţie axată pe criticarea lui Băsescu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Nu cred că este de folos pe termen foarte lung o opoziţie care se axează încontinuu şi încontinuu doar pentru a-l critica pe Traian Băsescu. Pentru mine, tipul acesta de opoziţie şi-a arătat roadele: a mai câştigat un mandat, bine mersi, asta e. În momentul de faţă, dacă există o dezamăgire faţă de politicieni şi o manifestare nu extrem de favorabilă faţă de clasa politică în ansamblu, vine din faptul că nu reuşim să dăm o alternativă solidă. (...) Merită să-i spun poporului că o duce greu ? Păi, o vede, nu trebuie să-i explic în fiecare zi că i s-a tăiat 25 % din salariu, vede în momentul când a primit fluturaşul", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Constanţa, Săftoiu.

Ea a precizat că principala problemă a României nu este criza economică, ci criza morală şi spune că politicienii sunt mulţumiţi de acest electorat pe care îl pot convinge cu bunuri materiale şi nu cu doctrine şi mesaje.

"Din punctul meu de vedere, cea mai gravă problemă a României este criza morală. Criza economică trece, într-un an, în doi, criza morală trece foarte greu. Dacă cineva crede că noi, clasa politică, vom provoca shimbări mentale colective, se înşală. Pentru politician e senzaţional acest electorat: o pungă, ulei, zahăr, pui, nu pierzi timpul cu el în ideologii, doctrine şi mesaje", a mai spus deputatul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici