Agenda şedinţei de guvern include o hotărâre privind repartizarea de fonduri către primării

Agenda şedinţei de miercuri a Guvernului demis conţine un proiect de hotărâre prin care primăriilor li se acordă fonduri din sume defalcate din TVA pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural, act normativ amânat de la o şedinţă din aprilie.

352 afișări
Imaginea articolului Agenda şedinţei de guvern include o hotărâre privind repartizarea de fonduri către primării

Agenda şedinţei de guvern include o hotărâre privind repartizarea de fonduri către primării (Imagine: Shutterstock)

"Agenda pregătită pentru şedinţa de miercuri a Guvernului conţine o hotărâre privind repartizarea pe proiecte a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, act normativ amânat de la o şedinţă de guvern din luna aprilie. Rămâne de văzut dacă proiectul va fi aprobat de această dată", au confirmat pentru MEDIAFAX surse politice.

Pentru şedinţa de miercuri au mai fost pregătite suplimentări de bugete, din Fondul de rezervă, la Ministerul Educaţiei, Secretariatul de Stat pentru Culte, Ministerul Culturii.

La o şedinţă de guvern din luna aprilie, Executivul a amânat o decizie în privinţa proiectului de hotărâre prin care a fost pregătită o nouă alocare de fonduri către primării, pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a declarat atunci că membrii Cabinetului nu au aprobat un astfel de act normativ, evitând în acelaşi timp să confirme transmiterea la Palatul Victoria a unui astfel de document pe motiv că nu cunoaşte ce se află "pe masa premierului".

Anterior, Guvernul aprobase acordarea de bani primăriilor din Fondul de rezervă bugetară pentru finanţarea unor proiecte şi achitarea arieratelor, cele mai mari sume din punct de vedere valoric fiind acordate consiliilor judeţene şi primăriilor conduse de reprezentanţii partidelor aflate la guvernare, în principal PDL.

Pentru ca operaţiunea să fie posibilă, Guvernul a modificat atunci, prin ordonanţă de urgenţă, mai multe legi şi a introdus derogări de la normele actuale, suspendând pe tot parcursul acestui an regula conform căreia autorităţile locale nu pot primi bani din Fondul de rezervă decât dacă şi-au redus plăţile restante.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, că i-a transmis o solicitare şi un avertisment ministrului demis de Finanţe Bogdan Drăgoi că aceia care vor mai da bani de la Guvern către baronii PDL şi către contractele clientelare ale PDL până luni vor răspunde în faţa legii.

"Am discutat cu domnul Drăgoi, i-am transmis o solicitare şi un avertisment foarte clar şi foarte dur: dacă azi Guvernul încă în funcţie Ungureanu, aşa cum a negociat - înţeleg din informaţiile pe care le deţin - cu baroni pedelişti, mai dă drumul la vreun leu către baronii PDL şi către contractele clientelare ale PDL, vor răspunde în faţa legii pentru acest lucru", a spus Ponta.

El a spus că i-a transmis direct lui Drăgoi acest avertisment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici