„Dacă ajung preşedinte...” Funcţia pe care i-a propus-o Diaconu lui Cumpăşanu, în timpul unei dezbateri electorale. Oengistul nu s-a lăsat mai prejos şi a venit şi el cu o propunere pentru fostul europarlamentar

La o dezbatere electorală la Antena 3, Mircea Diaconu şi Alexandru Cumpănaşu şi-au propus funcţii unul altuia. Diaconu i-a spus că l-ar pune să coordoneze un departament antimafie la Cotroceni, iar Cumpănaşu i-a oferit acestuia să fie şeful departamentului pentru Dialog cu Sindicatele.

10639 afișări
Imaginea articolului „Dacă ajung preşedinte...” Funcţia pe care i-a propus-o Diaconu lui Cumpăşanu, în timpul unei dezbateri electorale. Oengistul nu s-a lăsat mai prejos şi a venit şi el cu o propunere pentru fostul europarlamentar

Funcţia pe care i-a propus-o Diaconu lui Cumpăşanu, în timpul unei dezbateri electorale. Oengistul nu s-a lăsat mai prejos şi a venit şi el cu o propunere pentru fostul europarlamentar

La dezbaterea electorală de vineri seară, de la Antena 3, au participat şi prezidenţiabilii Ramona Ioana Bruynseels şi Ninel Peia.

La întrebarea moderatorului „Ce aţi face dacă aţi fi preşedintele României în următoarea situaţie: premierul susţine că lipsesc două miliarde de lei la pensii, că deficitul e mascat şi că nu sunt bani?”, Alexandru Cumpănaşu a răspuns că ar înfiinţa la nivelul Administraţiei Prezidenţiale Consiliul Economic şi Social.

El a precizat că l-ar ruga pe Mircea Diaconu, candidatul Alianţei „Un Om” să i se alăture ca şef al departamentului Social şi pentru Dialogul cu Sindicatele.

„Aş înfiinţa un Consiliul Economic şi Social, aşa cum există la nivelul Guvernului şi la nivelul Preşedinţiei nu există, din care ar face parte oameni de afaceri din România, cei care reprezintă sindicatele în acest moment şi sunt ignorate de către preşedintele ţării şi pe domnul Diaconu, l-aş ruga să mi se alăture ca şef al departamentului Social şi pentru Dialogul cu Sindicatele. Acest Consiliul Economic şi Social ar avea rolul, în primul rând, să prevină astfel de situaţii. Dacă am fi totuşi într-o astfel de situaţie, aş spune clar Guvernului că nu mă interesează scuzele acestor oameni, ci viaţa celor de acasă şi i-aş forţa, dacă ar fi nevoie şi să mă destituie, să mă suspende, să îşi menţină angajamentele şi să nu taie din salariile şi pensiile oamenilor, pentru că nu are nimeni acest drept. E un drept câştigat, iar acel Consiliul Economic şi Social ar da greutate cuvintelor mele, pentru că ar fi şi finanţişti acolo”, a explicat Alexandru Cumpănaşu.

La rândul său, Mircea Diaconu i-a oferit lui Alexandru Cumpănaşu un post de conducere în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, dacă ar fi ales şef al statului. Astfel, fostul europarlamentar i-a spus lui Cumpănaşu că l-ar pune să coordoneze departamentul antimafie.

Întrebat care ar fi proiectele esenţiale pentru România pe care le-ar avea ca preşedinte al ţării, Mircea Diaconu a răspuns: „Preşedinte. Asta înseamnă şedinţe CSAT din care vor ieşi soluţii importante, mari, de coordonare a instituţiilor de forţă din România pe subiecte de risc naţional. (...) Asta ar însemna acţiuni specializate, profesioniste pe zone mari de risc. Aş înfiinţa grupul de lucru pe teme mari: secretizările a tot felul de lucru timp de 30 de ani, începând cu Revoluţia, căderea băncilor în anii ‘90. Acest grup de lucru trebuie să analizeze metodele prin care se poate desecretiza. Dacă aş ajunge preşedinte, l-aş invita pe domnul Cumpănaşu să se ocupe strict de lucrurile despre care vorbeşte şi anume antimafia”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici