ALEGERI PARLAMENTARE 2012: Numărul total al alegătorilor este 18.248.414

Numărul total al alegătorilor pentru alegerile parlamentare de duminică este 18.248.414, conform datelor publicate de Biroul Electoral Central (BEC).

2549 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2012: Numărul total al alegătorilor este 18.248.414

ALEGERI PARLAMENTARE 2012: Numărul total al alegătorilor este 18.248.414 (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

BEC a publicat situaţia secţiilor de votare organizate pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din data de 9 decembrie 2012, pe circumscripţii electorale şi localităţi, cu numărul alegătorilor arondaţi pe fiecare secţie de votare.

Potrivit situaţiei publicate de BEC, numărul total al alegătorilor este 18.248.414.

ARD a cerut, marţi, MAI să comunice oficial numărul alegătorilor cu drept de vot pentru alegerile din 9 decembrie, arătând că până la acea oră BEC nu deţinea aceste date.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că Guvernul Ponta creează condiţii de fraudare a alegerilor neanunţând numărul de electori şi a amintit Executivului să nu-i omită pe cei 500.000 de români cu domiciliul în străinătate.

"Actualul Guvern condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile până la alegeri şi creează condiţii de fraudare prin neanunţarea numărului de electori. Este obligaţia Guvernului să facă public numărul de cetăţeni români cu drept de vot. Îi atenţionez să nu uite, cum au uitat la referendum, pe cei 500.000 de cetăţeni români cu domiciliu în străinătate. Ei au domiciliul stabil şi trebuie incluşi în listele permanente din diaspora", a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că aceştia sunt parte din corpul electoral permanent, al căror domiciliu este declarat.

Traian Băsescu a precizat că situaţia se află la MAI, iar Direcţia Consulară face actualizarea.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici