ALEGERI PARLAMENTARE: Declaraţia de avere a fostului director al Poştei, Dumitru Neagoe, candidat PDL în Prahova

Fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, candidat PDL într-un colegiu de deputat în judeţul Prahova, are o casă la Breaza, un credit de 50.000 de lei, nu deţine valori, iar în prezent este administratorul unei firme de comerţ alimente, băuturi şi ţigări.

330 afișări

Fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe candidează pentru un mandat de deputat sub sigla ARD într-un colegiu uninominal din Prahova.

Declaraţia de avere depusă de Neagoe odată cu dosarul de candidatură arată că fostul director al Poştei Române, care în prezent este consilier judeţean şi administratorul unui SRL, deţine, din anul 1994, o casă de locuit de 200 de metri pătraţi cu terenul aferent de 181 metri pătraţi, în oraşul Breaza din judeţul Prahova.

Dumitru Daniel Neagoe nu deţine bunuri mobile, bijuterii sau obiecte de artă, nu are active financiare, nici investiţii, în schimb are un credit de 50.000 de lei contractat în anul 2007 şi scadent în anul 2017.

Anul trecut, Neagoe a încasat 62.705 lei salariu de la Poşta Română, potrivit declaraţiei sale de avere.

În prezent Dumitru Daniel Neagoe este administrator al SC Andin SRL, firmă înmatriculată în Breaza, care are doar câţiva salariaţi şi se ocupă cu comerţul cu amănuntul de produse alimentare, băuturi şi ţigări.

Dumitru Daniel Neagoe a preluat conducerea Companiei Naţionale Poşta Română la mijlocul anului 2010, fiind înlocuit din funcţie în luna mai a acestui an. Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, declara, după înlocuirea din funcţie a lui Neagoe, că în ultimii ani a existat "o acţiune de devalizare" a Poştei Române, "situaţie fără precedent", care a pus în pericol o instituţie strategică a statului român şi siguranţa financiară a 36.000 de angajaţi şi a familiilor acestora.

El spunea că Poşta are o datorie la bugetul de stat reeşalonată de aproximativ 110 milioane de lei, la care se adaugă amenda Consiliului Concurenţei, de peste 100 de milioane de lei.

Raportul Corpului de control al primului-ministru la Poşta Română, finalizat în luna iunie, arată că în anii 2009, 2010 şi 2011 conducerea Poştei, respectiv Consiliul de Administraţie şi conducerea operativă, a pus în executare bugetele de venituri şi cheltuieli cu încălcarea hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor, prin care aceste bugete au fost aprobate, şi prin încălcarea dispoziţiilor imperative ale actelor normative (hotărâri de guvern) care au aprobat respectivele bugete.

"Modul în care a acţionat conducerea Poştei Române a determinat înregistrarea de către companie a unor pierderi în sumă totală cumulată de 485.512.396 lei, sumă care rezultă din cumularea pierderilor anuale înregistrate în perioada 2009-2011", potrivit raportului de control.

La capitolul concluzii, raportul conţine ideea că au fost constatate mai multe "fapte posibile de natură penală care s-ar asocia cu infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată".

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici