ALEGERI PARLAMENTARE: Declaraţia de avere a lui Sebastian Ghiţă, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în Prahova

Sebastian Ghiţă, candidat USL pentru Camera Deputaţilor, are venituri de peste 32.000 de lei ca salariat, în anul fiscal trecut, două conturi de peste 30 de milioane de euro, ceasuri, obiecte de artă şi bijuterii de 17 milioane de euro şi a dat împrumut, în nume personal, 68 de milioane de euro.

1004 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Declaraţia de avere a lui Sebastian Ghiţă, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în Prahova

Sebastian Ghiţă (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, candidat pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu uninominal din judeţul Prahova, din partea USL, nu deţine acţiuni la nicio societate comercială, conform declaraţiei de avere care se regăseşte în dosarul de candidat depus la Biroul Electoral Judeţean Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit aceluiaşi document, Sebastian Ghiţă deţine obiecte de artă, bijuterii şi ceasuri în valoare de 17 milioane de euro şi declară împrumuturi acordate în nume personal în cuantum de 68 de milioane de euro. Astfel, în declaraţia sa de avere Sebastian Ghiţă arată că deţine ceasuri în valoare de 900.000 de euro, bijuterii în valoare de 3.100.000 euro şi obiecte de artă în valoare de 13.000.000 de euro, toate dobândite între anii 1997 şi 2012.

Ghiţă declară, de asemenea, că deţine două conturi curente, unul de 30.000.000 de euro, deschis la sucursala unei bănci din Ploieşti anul acesta şi unul de 100.000 de euro deschis la o altă bancă, tot în Ploieşti, în anul 2008.

De asemenea, la capitolul "fonduri de investiţii sau echivalente", omul de afaceri ploieştean declară că are 18.000.000 euro la UBS Elveţia, instituţie financiară elveţiană prezentă în peste 50 de ţări, care oferă, potrivit site-ului oficial al UBS, de la servicii bancare la servicii de gestiunea plasamentelor şi consiliere în domeniul financiar, fiind cea mai importantă şi mai performantă bancă din Elveţia.

În aceeaşi declaraţie de avere, la capitolul "plasamente, investiţii directe şi împrumuturi", Sebastian Ghiţă declară că a acordat unei persoane fizice 68.000.000 euro împrumut în nume personal.

Ghiţă mai deţine trei terenuri intravilane de 901 metri pătraţi, 265 de metri pătraţi respectiv 140 metri pătraţi în Ploieşti, precum şi o casă cu o suprafaţă de 1.211 metri pătraţi, pe care o deţine împreună cu soţia sa din anul 2009.

Sebastian Ghiţă nu are, conform declaraţiei de avere, nici maşini, nici iahturi şi nici alte bunuri mobile.

Potrivit documentului citat, veniturile lui Sebastian Ghiţă în anul fiscal trecut au fost de 32.463 lei, ca salariat la Asesoft International SA, iar soţia sa a câştigat, ca angajat la aceeaşi firmă, 18.655 lei.

În declaraţia de interese depusă odată cu candidatura Sebastian Ghiţă arată că nu este acţionar la nicio societate comercială, nici membru în organele de conducere ale vreunei firme, nu face parte din nicio asociaţie profesională şi nu are contracte cu firme de stat.

Sebastian Ghiţă candidează din partea USL în Colegiul uninominal numărul 4 din Prahova pentru Camera Deputaţilor, colegiu în care, în prezent, este deputat vicepreşedintele Forţei Civice, fostul ministru de interne Marian Săniuţă.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici