ALEGERI PARLAMENTARE: Declaraţia de avere a lui Sorin Teju, candidat cu derogare de la PNL în Prahova

Sorin Teju, candidat pentru care PNL a dat derogare în vederea participării la alegerile parlamentare în Prahova, deţine 12 terenuri, dintre care 11 intravilane, un apartament, o casă, două spaţii comerciale, bijuterii de 15.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere a acestuia care conţine greşeli gramaticale

1045 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Declaraţia de avere a lui Sorin Teju, candidat cu derogare de la PNL în Prahova

ALEGERI PARLAMENTARE: Declaraţia de avere a lui Sorin Teju, candidat cu derogare de la PNL în Prahova (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Candidatul PNL în colegiul uninominal 5 din judeţul Prahova, Sorin Teju, este membru în PNL de câteva săptămâni şi a primit derogare de la conducerea PNL pentru a putea să candideze. El are 47 de ani şi, conform documentelor depuse la Biroul Electoral Judeţean, este pensionar.

Potrivit declaraţiei de avere pe care Teju a completat-o şi a depus-o la Biroul Electoral Judeţean Prahova, candidatul liberal deţine 12 terenuri, între care 11 intravilane, cele mai multe dobândite prin cumpărare, cu suprafeţe între 120 metri pătraţi şi 2.481 de metri pătraţi.

În cursul acestui an Sorin Teju şi soţia sa, care este profesor de învăţământ primar la o şcoală din Vălenii de Munte, au cumpărat trei terenuri intravilane, dintre care două cu suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi şi au primit ca donaţie un teren intravilan de 155 metri pătraţi.

În plus, familia Teju deţine un apartament, o casă de locuit, un spaţiu de producţie şi două spaţii comerciale, unul dintre acestea din urmă donat, iar celălalt cumpărat în cursul acestui an.

Candidatul Sorin Teju declară şi deţine bijuterii în valoare de 15.000 de euro, dobândite în anul 1995. Conform declaraţiei de avere, candidatul liberal are 40.000 de lei pe un card şi a împrumutat în nume personal cu suma totală de 530.000 de lei două societăţi comerciale, în condiţiile în care este acţionar la una dintre ele şi administrator la cea de-a doua.

Candidatul liberal declară că are venituri din chirii în cuantum de 30.000 de lei pe an şi că are un credit de 220.000 de lei, contractat anul acesta la o societate comercială şi scadent în anul 2014.

Pe lângă veniturile anuale de 30.000 de lei din chirii, Sorin Teju declară că în anul fiscal trecut a încasat 40.000 de lei din "închirieri” şi o pensie anuală de 7.440 lei.

Candidatul liberal este acţionar în două firme şi administrator la o alta, toate trei funcţionând la aceeaşi adresă, în oraşul Vălenii de Munte.

Declaraţia de avere completată de Sorin Teju conţine numeroase greşeli gramaticale cum ar fi: "bijuteri aur", "Casa de pensi", "SC Coperativa”, "venituri din chiri".

Principalul contracandidat al lui Teju este deputatul în funcţie Mihai Apostolache, lector universitar doctor la Universitatea de Petrol-Gaze Ploieşti.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici