Fostul prefect de Prahova Radu Oprea candidează din partea USL pentru un mandat de senator

Fostul prefect al judeţului Prahova din perioada în care PDL şi PSD au guvernat împreună, Radu Oprea, candidează din partea USL pentru un mandat de senator, după ce la alegerile parlamentare din 2008 a candidat pentru Camera Deputaţilor şi a pierdut.

325 afișări

Radu Ştefan Oprea, fost prefect al judeţului Prahova în perioada în care PSD şi PDL au guvernat împreună, este unul dintre candidaţii PSD pentru Parlament în judeţul Prahova.

Potrivit preşedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma, Radu Oprea va candida pentru un mandat de senator, fiind unul dintre cei patru candidaţi la Senat susţinuţi de PSD Prahova. Înainte de a fi prefect, Radu Oprea a mai candidat la alegerile parlamentare din 2008 pentru Camera Deputaţilor, însă a pierdut alegerile la acea dată, fiind învins de un candidat de la PDL.

Radu Oprea este un cunoscut om de afaceri, care deţine acţiuni în mai multe firme, în special profilate pe construcţii civile şi industriale.

Conform lui Mircea Cosma, PSD propune în Prahova trei candidaţi la Senat şi susţine candidatura unui candidat de la UNPR.

Astfel, din partea PSD Prahova vor candida pentru Senat, în afară de Radu Oprea, Daniel Savu, actual senator PSD, Georgică Severin, actual senator PSD ales în 2008 sub sigla PDL, şi Sorin-Serioja Chivu, actual senator UNPR, ales în 2008 în Prahova din partea PSD.

Sorin Chivu nu este singurul membru UNPR a cărui candidatură este susţinută de PSD în Prahova. La aceste alegeri parlamentare PSD Prahova va susţine şi candidatura unui deputat din partea UNPR, a declarat Mircea Cosma, care nu a făcut public numele candidatului pentru Camera Deputaţilor, întrucât candidaturile pentru Camera Deputaţilor nu au fost validate.

Surse din USL Prahova spun că acesta este Răzvan Ţurea, un politician necunoscut pe scena politică locală, ales deputat într-un colegiu rural din Prahova în 2008 şi care a plecat de la PSD la UNPR. În cei patru ani de mandat Răzvan Ţurea nu a avut deloc activitate ca deputat de Prahova. Aceleaşi surse au mai afirmat că Ţurea nu va mai candida în colegiul pe care îl reprezintă acum în Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici