ALEGERI PARLAMENTARE: Votul la secţia 552 din Sectorul 3,suspendat, după un conflict între reprezentanţii ARD şi USL

Procesul de vot la secţia de votare 552 din Sectorul 3 este suspendat, în urma unui conflict între reprezentanţii ARD şi USL, izbucnit după ce primii ar fi filmat în secţia de votare, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ

216 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Votul la secţia 552 din Sectorul 3,suspendat, după un conflict între reprezentanţii ARD şi USL

ALEGERI PARLAMENTARE: Votul la secţia 552 din Sectorul 3,suspendat, după un conflict între reprezentanţii ARD şi USL (Imagine: Andrei Nacu/Mediafax Foto)

"Reprezentanţii ARD au filmat, li s-a cerut să nu mai filmeze, s-au certat, s-au încăierat", a menţionat Muhuleţ.

Întrebat unde a avut loc conflictul, acesta a precizat că în interiorul secţiei de votare, între membrii acesteia. "Au întrerupt votarea, e Poliţia acolo, fac cercetări", a mai spus Muhuleţ.

Potrivit acestuia, incidentul ar fi avut loc în urmă cu aproximativ o jumătate de oră.

Purtătorul de cuvânt al BEC a precizat că are aceste informaţii de la preşedintele oficiului electoral al Sectorului 3, care a primit aceste date de la preşedintele secţiei de votare 552.

"Dar, după aceea, n-a mai putut să vorbească cu ea (preşedintele secţiei de votare - n.r.), pentru că era scandal mare. Reprezentanţii ARD erau cu camera de luat vederi, am înţeles că preşedinta secţiei de votare le-a cerut să şteargă imaginile", a adăugat Muhuleţ.

Conform prevederilor legale, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate suspenda votarea pentru motive temeinice.
Durata totală a suspendărilor nu poate depăşi o oră. Suspendarea este anunţată prin afişare la uşa localului secţiei de votare imediat ce s-a produs evenimentul care a declanşat suspendarea.

În timpul suspendării, urnele de votare, ştampilele, buletinele de vot şi celelalte documente şi materiale ale biroului electoral al secţiei de votare vor rămâne sub pază permanentă. Totodată, nu pot părăsi sala de votare mai mult de jumătate din numărul membrilor biroului electoral al secţiei de votare în acelaşi timp. Candidaţii şi persoanele acreditate care asistă la votare în condiţiile prezentului titlu nu pot fi obligate să părăsească sala de votare în acest timp.

Cele mai interesante ştiri despre ALEGERI PARLAMENTARE 2012, relatări din ziua alegerilor, sondaje EXIT-POLL şi REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012, totul în secţiunea specială de pe mediafax.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici