ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - ACL cere Guvernului emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru prelungirea programului de votare

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că ACL solicită emiterea unei ordonanţe de urgenţă prin care să fie prelungit programul de votare la secţiile din ţară şi din străinătate, folosind un precedent din 2012 de la referendum.

762 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - ACL cere Guvernului emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru prelungirea programului de votare

ACL cere Guvernului emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru prelungirea programului de votare (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Predoiu a declarat că Guvernul are baza constituţională necesară prin care să emită o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea programului de votare la secţiile din ţară şi din străinătate. El a menţionat că o astfel de ordonanţă a fost emisă şi în anul 2012, când Curtea Constituţională a precizat că un scrutin de consultare populară se poate desfăşura şi pe parcursul a două zile.

Prim-vicepreşedintele PDL a menţionat că ora până la care să rămână deschise secţiile de votare ar putea fi stabilită de Guvern, care în circa două ore poate emite ordonanţa de urgenţă.

Predoiu a menţionat că aceasta ar fi singura soluţie pentru prelungirea programului de votare, după ce BEC a respins solicitarea ACL de prelungire a programului de vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici