Alegeri prezidenţiale 2019. Fieful PSD în care Klaus Iohannis a ieşit învingător

Klaus Iohannis a câştigat în faţa Vioricăi Dăncilă în judeţul Vaslui, judeţ în care social democraţii au dominat viaţa politică în ultimii ani. Iohannis a câştigat la o diferenţă de 1.324 de voturi.

1508 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale 2019. Fieful PSD în care Klaus Iohannis a ieşit învingător

Alegeri prezidenţiale 2019. Fief al PSD, câştigat de Klaus Iohannis

În judeţele Ialomiţa şi Vaslui s-au înregistrat cele mai mici diferenţe de voturi între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Deşi ambele judeţele au fost ani de zile dominate de social democraţi, Vasluiul a fost câştigat de Klaus Iohannis, iar Ialomiţa de Viorica Dăncilă.

În judeţul Vaslui, au votat 148.175 de persoane, fiind judeţul cu cea mai mică prezenţă la vot, adică 35,47 %.

Rezultatele finale arată că pentru Klaus Iohannis au votat 48.028 de persoane, adică 33,15% dintre cei prezenţi la urne. Viorica Dăncilă a fost aleasă de 46.704 alegător cu drept de vot, ajungând la 32, 24 %. Diferenţa dintre cei doi candidaţi este de 1.324 de voturi.

În Ialomiţa, a fost o prezenţă la urne de 41,76 % şi au fost validate 94.076 de voturi.

Viorica Dăncilă a câştigat 32,71% dintre alegători, iar Klaus Iohannis 32,13 %.

Taguri:
vaslui,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici