Alegeri prezidenţiale | Ambasada României în Marea Britanie vrea înfiinţarea a 71 de secţii de vot

Ambasada României în Marea Britanie şi Irlanda de Nord a transmis, vineri, că propune înfiinţarea a 71 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din România. 60 dintre acestea se vor afla în Anglia. Lista finală cu propuneri va fi transmisă Ministerului de Externe şi aprobată de AEP.

462 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale | Ambasada României în Marea Britanie vrea înfiinţarea a 71 de secţii de vot

Alegeri prezidenţiale | Ambasada României în Marea Britanie vrea înfiinţarea a 71 de secţii de vot

„Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va propune înfiinţarea a 71 de secţii de votare alegerile pentru Preşedintele României de anul acesta. Pentru a răspunde întrebărilor venite în urma informaţiilor din mass-media despre organizarea a doar opt secţii de votare, precizăm că cele opt sunt cele propuse de Consulatul General al României la Edinburgh (pentru a acoperi Scoţia şi Irlanda de Nord). Subliniem că, pe lângă acestea, mai sunt în lucru încă 63 de propuneri destinate să acopere restul teritoriului Regatului Unit, mai precis 60 în Anglia şi 3 în Ţara Galilor. Lista finală va fi transmisă către Ministerul Afacerilor Externe, care o va supune aprobării Autorităţii Electorale Permanente în momentul în care pentru fiecare dintre secţiile de votare propuse va fi identificată o locaţie, termenul limită fiind, potrivit legii, 19 octombrie 2019”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia precizează şi care e procedura de înfiinţare a secţiilor de votare în Marea Britanie.

„Conform prevederilor OUG nr. 64/2019 privind modificarea şi completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, comunicarea secţiilor de votare propuse de misiunile diplomatice şi oficiilor consulare se face eşalonat către Autoritatea Electorală Permanentă. Comunicarea listei complete se face de către fiecare misiune diplomatică şi consulară în parte, pe măsură ce operaţiunile de identificare şi stabilire a sediilor secţiilor de votare sunt finalizate. La nivelul Marii Britanii, procesul de înfiinţare a secţiilor de votare este gestionat prin intermediul celor trei misiuni diplomatice şi consulare: Ambasada României la Londra (44 de secţii), Consulatul General de la Manchester (19 secţii), Consulatul General de la Edinburgh (8 secţii). Spre deosebire de Consulatul General de la Edinburgh, care a finalizat procesul de identificare a spaţiilor pentru cele 8 secţii propuse în circumscripţia sa, Ambasada României la Londra şi Consulatul General de la Manchester se află în curs de identificare a spaţiilor pentru 5 din cele 44, respectiv 3 din cele 19 pe care le vor propune”, mai transmite Ambasada.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie în ţară, iar în Diaspora între 8 şi 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să aibă loc pe 24 noiembrie în ţară, respectiv între 22 şi 24 noiembrie în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici