ALEGERI PREZIDENŢIALE - Numărătoare paralelă PSD. Rezultatele pe judeţe

Numărătoarea paralelă a PSD arată, în noaptea de duminică spre luni, că Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţele Vaslui şi Galaţi, iar Klaus Iohannis în judeţele Bistriţa şi Timiş.

9667 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE - Numărătoare paralelă PSD. Rezultatele pe judeţe

Klaus Iohannis, Victor Ponta (Imagine: Sebastian Marcovici/ Mediafax Foto)

Ponta a câştigat alegerile în judeţul Vaslui, cu 59,52% - numărătoare paralelă PSD

Candidatul PSD-PC-UNPR la preşedinţie, Victor Ponta, a câştigat alegerile în judeţul Vaslui la aproape 20 de procente faţă de contracandidatul său, Klaus Iohannis, obţinând 59,52% din opţiunile electoratului, potrivit numărătorii paralele a PSD în peste 90 la sută din secţii.

Potrivit datelor centralizate prin SMS de PSD Vaslui din 93,22% din cele 516 secţii din judeţ, Victor Ponta a fost votat de 59,52% dintre alegătorii prezenţi la urne, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 40,48% din sufragii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Faţă de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, când Iohannis nu a câştigat în nici una din cele 86 de unităţi administrative din judeţ, candidatul ACL a ieşit peste Ponta în municipiul Bârlad, cu 50,39%, şi în comuna Pungeşti, cu 53,69%.

În schimb, conform aceloraşi date centralizate de PSD, actualul premier a obţinut peste 80% din voturi în patru comune, respectiv Ibăneşti, Rafaila, Hoceni şi Ştefan cel Mare, ultima cu un procent de 82,63 la sută, cel mai mare din judeţ.

În judeţul Vaslui, prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 52,56 %, una dintre cele mai scăzute din ţară.

Klaus Iohannis câştigă alegerile în Timiş cu peste 65% din voturi - numărătoare paralelă PSD

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Timiş cu 66,42% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 33,58%, potrivit numărătorii paralele din toate secţiile de votare făcută de PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform numărătorii paralele a PSD Timiş, Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţ cu 66,42% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 33,58%.

În municipiul Timişoara, Klaus Iohannis a obţinut 70% din voturi, faţă de Victor Ponta care a obţinut 30% din voturi, conform sursei citate.

Candidatul ACL a câştigat şi în oraşele Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Recaş şi Sânnicolau Mare, Lugoj, Buziaş, Ciacova, obţinând între 51,53% şi 72,09% din sufragii, în timp ce candidatul PSD a obţinut între 27,91% şi 44,73%.

Victor Ponta a pierdut, potrivit numărătorii paralele, şi în localităţile în care de obicei se vota masiv cu PSD, fiind vorba despre comunele Giroc şi Moşniţa Nouă.

Prezenţa la vot în judeţul Timiş a fost de 63,11%.

În primul tur al alegerilor, candidatul ACL Klaus Iohannis a câştigat în judeţul Timiş cu 42,03% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 29,66%, conform rezultatelor BEJ.

Bistriţa: Iohannis - 62.04%, după centralizarea rezultatelor - numărătoare PSD

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a obţinut 62.04%, faţă de Victor Ponta, care a fost votat de 37,96% din alegători, potrivit numărătorii paralalele a datelor din toate secţiile de votare, făcută de PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al PSD Bistriţa-Năsăud, Victor Ponta a fost votat de 37.96% dintre electori, respectiv a obţinut 61.868 de voturi, iar Klaus Iohannis - 62.04%, fiind votat de 101.132 de persoane, după numărătoarea paralelă făcută de PSD în toate secţiile de votare din judeţ.

La nivelul municipiului Bistriţa, Victor Ponta a fost votat de 31.32% - 14.495 voturi, iar Klaus Iohannis de 68.68% - 31.768 voturi.

"Felicităm toţi românii şi, în special, bistriţenii, care au decis să iasă în număr mai mare la vot astăzi, 16 noiembrie", se arată în comunicatul PSD Bistriţa-Năsăud.

La rândul său, preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat duminică seară, într-o conferinţă de presă: "Este o seară formidabilă, care va rămâne scrisă în istoria României cu majuscule, o seară în care românii au scris istorie după 25 de ani de la o altă revoluţie. Astăzi, poporul a făcut o alt fel de Revoluţie, a votului pentru schimbare. Iohannis-preşedinte e un proiect în care am crezut, pentru care ne-am bătut şi în care ne punem mari speranţe. Suntem bucuroşi, dar bucuria noastră va fi ponderată, echilibrată, va fi deplină atunci când Curtea Constituţională se va pronunţa şi când preşedintele va depune jurământul într-o şedinţă solemnă a Camerelor reunite. Le mulţumesc tuturor bistriţenilor", a spus Ioan Oltean.

Co-preşedintele ACL Bistriţa-Năsăud a declarat că, după numărătoarea paralelă a voturilor de ACL din 109 de secţii de votare (30 la sută - n.r.) din Bistriţa-Năsăud, Victor Ponta a obţinut 35, 84%, iar Klaus Iohannis 64,16%.

"În mod cert, am câştigat în Maieru, Sîngeorz-Băi, Feldru, Rebrişoara, Parva, Rebra, Beclean, Năsăud, toată Valea Bârgăului. Aproape peste tot am câştigat. Sunt foarte puţine localităţi în care am pierdut şi unde diferenţa este foarte mică", a spus Ioan Oltean.

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a declarat la rândul lui că victoria lui Klaus Iohannis este victoria tinerei generaţii, a celor care doresc un alt drum şi un alt destin, că este "a doua Revoluţie în România".

"Este victoria românilor, este victoria celor care au stat cu periuţa de dinţi în mână de aseară ca să voteze astăzi. Este victoria tinerei generaţii, a celor care au azi o vârstă între 20 şi 40 şi ceva de ani, care s-au moblizat cum n-au făcut-o niciodată, adică de la Revoluţie încoace. Este de fapt a doua revoluţie în România. Ceea ce se întâmplă, ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână ne spune ceva: că românii vor o altă Românie, vor un alt drum, vor un alt destin pentru ţara lor şi asta ar trebui să ne spună practic ceea ce trebuie să facem noi de aici încolo. Este un nou început. Suntem rezervaţi şi ponderaţi, ca nişte oameni care totuşi gustă această victorie, dar aşteaptă să fie pe deplin confirmată. Vreau să le mulţumesc bistriţenilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o lui Klaus Iohannis. Este votul lui Klaus Iohannis, un preşedinte cum cred că România şi-l doreşte şi cum merita să-l aibă", a spus Dolha.

În Bistriţa-Năsăud au fost amenajate 313 secţii de votare, din care 57 în municipiul Bistriţa. Prezenţa la vot a fost 62,98%.

Galaţi: Ponta-54,1% din voturi după centralizarea rezultatelor din 99,8% din secţii -numărătoare PSD

Candidatul PSD-UNPR-PC Victor Ponta a obţinut 54,1 % din voturi la turul al doilea al prezidenţialor, la o diferenţă de circa 24.600 de voturi faţă de Klaus Iohannis, după centralizarea rezultatelor din 99,8% din secţiile de vot din judeţ, conform numărătorii parţiale a organziaţiei PSD Galaţi.

Preşedintele filialei PSD Galaţi, Dan Nica, a declarat că în urma centralizării rezultatelor din 99,8% din secţiile de vot din judeţ Victor Ponta a obţinut 54,1% din voturile electoratului, la o diferenţă de aproximativ 24.600 de voturi faţă de contracandidatul său Klaus Iohannis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Nica, din cele aproximativ 305.000 de voturi valabil exprimate lui Victor Ponta i-au revenit aproximativ 170.000.

Victor Ponta a câştigat alegerile în 54 din cele 65 de localităţi ale judeţului.

La primul tur al alegerilor, Vicotr Ponta a obţinut în judeţul Galaţi 48,11% din voturi, iar Klaus Iohannis a avut 24,97%, potrivit rezultatelor BEJ Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici