Alianţa PSD-UNPR-PC a depus la BEC candidaturile pentru europarlamentare

Alianţa PSD-UNPR-PC a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central (BEC) dosarele candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc în 25 mai.

148 afișări
Imaginea articolului Alianţa PSD-UNPR-PC a depus la BEC candidaturile pentru europarlamentare

Gabriel Oprea, Victor Ponta, Daniel Constantin (Imagine: Marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto)

Alianţa PSD-UNPR-PC a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central (BEC) dosarele candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc în 25 mai.

Dosarele candidaţilor au fost depuse în prezenţa celor trei lideri ai Alianţei, preşedintele PSD, Victor Ponta, cel al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, precum şi a celor aflaţi pe primele locuri pe lista pentru europarlamentare.

Prima poziţie pe listă este ocupată de actualul europarlamentar PSD Corina Creţu, pe locul al doilea este senatorul PSD Ecaterina Andronescu, iar pe locul al treilea se află europarlamentarul Cătălin Ivan.

Pe următoarele poziţii se află fostul ministru al Comunicaţiilor Dan Nica, deputatul PC Maria Grapini, senatorul UNPR Damian Drăghici, europarlamentarii Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă şi Sorin Moisă, adjunctul şefului de cabinet al comisarului european pentru Agricultură.

Pe locul 11 se află eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, urmat de colegul Claudiu Ciprian Tănăsescu, de Doru-Claudian Frunzulică (UNPR), secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, de Constantin-Laurenţiu Rebega (PC), vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Prahova, şi Ana-Claudia Ţapardel.

Lista completă cuprinde 42 de candidaţi.

Liderii Alianţei PSD-UNPR-PC au fost aşteptaţi în faţa sediului Biroului Electoral Central de zeci de susţinători, care au dorit să facă poze cu politicienii şi să le ureze succes candidaţilor.

Aceştia au început să vină încă din jurul orei 10.00 şi au aşteptat răbdători sosirea politicienilor.

Cei mai bine organizaţi au fost simpatizanţii UNPR, care s-au distins prin fulare sau tricouri roşii. Totodată, ei au fluturat un steag al României, unul al UE şi două steaguri roşii, dintre care unul avea sigla formaţiunii.

Partidele şi-au mobilizat în special organizaţiile de tineret din Bucureşti, dar la BEC au venit şi mulţi susţinători, în special femei mai în vârstă. Deşi deranjate de soarele puternic, acestea au fost cele mai entuziaste, fotografiindu-se cu europarlamentarii care au venit înaintea celor trei preşedinţi de partide şi urându-le succes în alegeri.

Candidatele la alegerile europarlamentare au preferat ţinute elegante, cu excepţia Dacianei Sârbu şi a Corinei Creţu care au preferat blugii şi pantofii cu toc.

Cât timp reprezentanţii BEC au verificat dosarele depuse, preşedintele PSD a schimbat impresii cu ceilalţi social-democraţi prezenţi.

Referindu-se la Mihai Sturzu, Ponta a spus că ar trebui "să mai cânte, să mai aducă votanţi".

Totodată, el le-a spus doamnelor de pe listă să-i dea o masă la Bruxelles. "Poate îmi daţi şi mie o masă la Bruxelles, cât m-am bătut pentru cele cinci femei, vai de capul meu", a glumit Ponta.

În declaraţia ce a urmat depunerii dosarelor, Ponta le-a urat succes total candidaţilor PSD-PC-UNPR şi a reamintit că mizează pe mai multe mandate decât cele 10 locuri din prezent.

După ce a declarat că alianţa va duce "o campanie pozitivă", Victor Ponta a lansat un atac la adresa Monică Macovei şi Elenei Băsescu, "ţaţe europene, creaţiile lui Traian Băsescu".

În schimb, le-a urat succes în alegeri lui Crin Antonescu şi Mircea Diaconu, exprimându-şi regretul că preşedintele PNL nu este alături de liderii Alianţei PSD-UNPR-PC.

"Mă bucur că suntem toţi trei aici, e adevărat, ar fi fost şi mai bine să fim patru, împreună cu reprezentatul Partidului Naţional Liberal, însă sincer urez succes candidaţilor liberali, îi urez succes lui Mircea Diaconu, care cred că ar fi un parlamentar european foarte bun pentru România", a spus Ponta.

Rugat să comenteze declaraţiile lui Crin Antonescu referitoare la faptul că PSD va fura la alegeri, liderul social-democrat a spus: "Traian Băsescu a câştigat de două ori, în 2009, mai clar ca oricând alegerile prin fraudă şi prin furt şi întotdeauna striga că ceilalţi fură. Ştiţi cum hoţul strigă hoţii. Acum văd cu surprindere că şi Crin a luat exact limbajul domnului Băsescu şi nu pot decât să-mi doresc ca să abandoneze cât mai curând, că avem un Băsescu, ne ajunge, nu ne trebuie doi".

El a adăugat că nu poate zice "ceva de rău" despre Crin Antonescu, după ce trei ani de zile a spus că "e cel mai bun pentru a fi preşedinte".

"Ne duceţi şi pe noi la Bruxelles?", l-a întrebat o femeie la final. "Vorbiţi cu europarlamentarii", a răspuns Ponta. "Ne duce, da, da, da", a comentat o altă femeie.

După declaraţii, Victor Ponta a mai rămas în jur de 15-20 de minute în sediul BEC, timp în care europarlamentarii au mai făcut o sesiune de fotografii cu simpatizanţii.

Liderul PC, Dan Constantin, ministru al Agriculturii, şi-a exprimat încrederea că şi anul acesta România va avea noroc în agricultură, deoarece a auzit că va fi vreme ploioasă, iar în 2015 va fi ceva mai bine, deoarece se vor face mai multe investiţii în irigaţii.

La ieşirea din sediul BEC, Victor Ponta s-a fotografiat cu simpatizanţii şi candidaţii, iar, asaltat de cei prezenţi, "şi-a pierdut" soţia, Daciana Sârbu.

"Stai sa-mi iau candidata. Unde-i candidata?", a întrebat Ponta, în momentul în care a ajuns lângă maşină. "E deja în maşină", i s-a răspuns.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici