Alina Gorghiu cere procurorilor să-şi apere reputaţia, indiferent de unde vine atacul

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, le-a spus procurorilor, la prezentarea bilanţului DNA, să-şi apere reputaţia „mai apăsat, mai prompt, mai eficient, mai repede, indiferent de unde vine atacul”.

186 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu cere procurorilor să-şi apere reputaţia, indiferent de unde vine atacul

Alina Gorghiu cere procurorilor să-şi apere reputaţia, indiferent de unde vine atacul

„Am avea un 2024 mult mai sănătos dacă nu am mai asista pasiv la concursul de invective şi atacuri la persoană la procurori, în general, şi la procurorii DNA în special (..) indiferent că îl cheamă Voineag sau altfel pe acel procuror. Este legitim să vă apăraţi sau să vă fie apărată reputaţia mai apăsat, mai prompt, mai eficient, mai repede, indiferent de unde vine atacul. O reputaţie afectată înseamnă prejudiciu pentru justiţie, pentru instituţia din care faceţi parte, înseamnă un prejudiciu în general”, afirmă Alina Gorghiu.

Ea spune că „prejudiciul pentru justiţie uneori poate fi generat, e drept, în puţine cazuri, de magistratul însuşi”.

„Şi vă dau un exemplu recent, fiindcă efectiv am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare din Mangalia ar fi întrebat dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai e în sală. Şi mă bucur că CSM s-a sesizat, că Inspecţia Judiciară s-a sesizat şi vreau să văd lămuriri cât se poate de repede pe această speţă”, încheie ministrul Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici