Robert Sighiartău: Personal, voi face campanie împotriva PSD

Deputatul PNL Robert Sighiartău spune la RFI că personal, va face campanie împotriva PSD la Bistriţa-Năsăud, în cursa electorală pentru alegerile locale şi cele europarlamentare.

381 afișări
Imaginea articolului Robert Sighiartău: Personal, voi face campanie împotriva PSD

Robert Sighiartău, la RFI: Personal, voi face campanie împotriva PSD

Vicepreşedintele formaţiunii liberale consideră că decizia comasării e una bună, dar critică participarea PNL şi PSD pe o listă comună la scrutinul european: "Este în dezavantajul PNL, identitatea partidului se va dizolva".

Robert Sighiartău critică decizia ca PNL şi PSD să participe la alegerile europarlamentare pe o listă comună: "Decizia de a avea liste comune din punctul meu de vedere defavorizează clar cele două partide, pentru că 1+1 în politică nu dau 2, mai ales în contextul actual (...). Întâlnindu-mă cu oamenii şi ştiind voinţa electoratului PNL, cred că în acest moment, această idee de a avea liste comune nu este în avantajul PNL. Sunt multe motive, inclusiv de la pierderea sau dizolvarea identităţii PNL, care are de suferit pe o listă comună, până la multe alte argumente".

Vicepreşedintele PNL atrage atenţia că "în acest moment, există o alianţă comună pe listele europarlamentare, însă în teritoriu există foarte multe bătălii între PNL şi PSD. Există o ambiguitate, o confuzie în acest moment în rândul aleşilor locali, al celor care vor să candideze la Primărie, a consilierilor locali, pentru că sigur, ei se vor bate de la egal la egal cu membrii PSD".

Robert Sighiartău nu agreează ideea unui candidat comun PSD-PNL la Preşedinţie, din partea formaţiunii social-democrate: "Există tot felul de idei, discuţii, legate de alegerile prezidenţiale. (Alegătorii PNL-n.r.) nu vor vota niciodată un preşedinte de la PSD, nici ei, nici etnicii maghiari. Se tot aude discuţia că ar putea fi un candidat de la PSD comun, susţinut de PNL. Electoratul PNL nu va vota un Marcel Ciolacu candidat la prezidenţiale, pentru că ştim foarte bine de-a lungul istoriei că voturile de dreapta nu s-au dus niciodată către un candidat de la PSD".

Deputatul PNL spune că personal, va face campanie anti-PSD la Bistriţa-Năsăud: "Personal, voi face campanie împotriva PSD, mai ales la Bistriţa. Ca deputat de Bistriţa-Năsăud, voi face campanie împotriva PSD, pentru că aici noi ne batem cu Partidul Social Democrat şi va fi o bătălie destul de dură, aşa cum în alte locuri, în judeţul Olt, în Dolj, inclusiv în Sălaj, cele două partide, PNL şi PSD, se vor bate (...). Urmează să vedem exact cum se vor aşeza lucrurile. Sigur că pot fi alianţe libere. Ştiu colegi care vor să se alieze cu USR sau cu Alianţa Dreapta Unită în aceste alegeri, în anumite judeţe".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici