Alina Gorghiu: Funcţiile vacantate si interimatul vor fi ocupate de cei care au obţinut rezultate

Preşedintele demisionar al PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni seara că funcţiile care s-au eliberat si interimatul vor fi ocupate de cei care au obţinut rezultate, afirmând ca Biroul Politic Naţional va clarifica marţi formula de conducere care va fi adoptată.

2477 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Funcţiile vacantate si interimatul vor fi ocupate de cei care au obţinut rezultate

AlinaGorghiu: Funcţiile vacantate si interimatul vor fi ocupate de cei care au obţinut rezultate (Imagine: Alexandra Pandrea / Mediafax Foto)

"Discuţia a fost una informală cu liderii organizaţiilor care au luat peste media pe ţară. Nu este o discuţie în urma căreia să se ia decizii oficiale. S-a ajuns însă la o concluzie şi anume aceea că pentru poziţiile care s-au vacantat şi pentru interimat va fi o regulă pe care o să o respectăm: meritocraţia în partid şi cei care au obţinut rezultate aceia vor fi în opinia mea propuneri corecte pentru funcţiile interimare pe care şi eu şi Ilie Bolojan le-am eliberat", a spus Alina Gorghiu, la finalul întâlnirii cu liderii organizaţiilor care au obţinut scoruri peste cel al partidului.

Ea a refuzat să spună care sunt propunerile pe care le va face BPN, precizând doar că speră ca ele sa fie bine primite şi că vor ''suporta ajustări''.

Întrebată daca Raluca Turcan va fi propunerea înaintată Biroului Politic, Gorghiu a afirmat ca marţi vor fi făcute publice propunerile pe care le susţine împreună cu primii 22 de preşedinţi ai organizaţiilor liberale PNL.

Întrebată despre informaţiile neoficiale potrivit cărora va fi propus un consiliu diligent compus din cei cu cele mai bune rezultate şi condus de Raluca Turcan, Gorghiu a subliniat că obiectivul său a fost întotdeauna să susţină oameni care au produs rezultate.

"Întotdeauna obiectivul pe care eu mi l-am propus că a ieşit sau că au fost momente în care nu a ieşit cum trebuie a fost să susţin oameni care au produs rezultate în PNL. Este momentul să luăm decizii care să meargă pe această direcţie. Că vom alege o variantă cu o formulă de conducere mai suplă, că vom avea un interimar dintr-o anumită anumită filială sau din alta, că congresul va fi organizat de o comisie din şase sau din zece sunt aspecte pe care exclusiv BPN de mâine le va clarifica", a menţionat Gorghiu.

PNL Sibiu - condus de Raluca Turcan - şi PNL Alba - condus de Mircea Hava - sunt filialele cu cele mai bune rezultate ale liberalilor, urmate, din punct de vedere al scorului, de Arad, Călăraşi şi Ilfov. Ultimele trei, deşi au peste media partidului, au pierdut în judeţele respective în faţa PSD. La Arad PSD a câştigat mai multe voturi decât PNL pentru prima dată în ultimii 16 ani, de pildă.

Raluca Turcan şi Mircea Hava provin din fostul PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici