Preşedintele PSD Bistriţa, Emil Radu Moldovan: Iohannis nu poate refuza numirea lui Dragnea ca premier pentru că şi el e condamnat

Preşedintele organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan a declarat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis nu îi poate refuza lui Liviu Dragea funcţia de premier deşi are o condamnare, pentru că Iohannis este în aceeaşi situaţie juridică, informează corespondentul MEDIAFAX.

5306 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD Bistriţa, Emil Radu Moldovan: Iohannis nu poate refuza numirea lui Dragnea ca premier pentru că şi el e condamnat

PSD Bistriţa: Iohannis nu poate refuza numirea lui Dragnea ca premier pentru că şi el e condamnat (Imagine: Mediafax Foto)

Emil Radu Moldovan a declarat într-o conferinţă de presă că Liviu Dragnea este cea mai bună variantă pentru funcţia de premier, deşi Vasile Dâncu, originar din Bistriţa-Năsăud, ar fi fost o variantă foarte la fel de bună pentru judeţ şi în special pentru Runcu Salvei, comuna natală a actualului vicepremier.

“Statutul PSD spune că preşedintele partidului îşi asumă candidatura de prim-ministru. Cred că Liviu Dragnea este cea mai bună variantă. Deşi până în momentul de faţă nu am avut niciun fel de discuţie despre funcţia de premier, la modul cum Liviu Dragnea a condus campania electorală, la modul cum a gestionat echipa organizată, a avut discuţii cu specialiştii şi a făcut un program de guvernare foarte bun, primul care arată surse de finanţare, este cea mai bună variantă. Niciodată niciun partid nu a mai obţinut un asemenea scor şi cred că dacă românii, în urma tuturor atacurilor şi epitetelor care i s-a adresat Liviu Dragnea au decis să-i dea majoritate absolută în Parlament, cred că este dreptul lui să meargă în momentul de faţă cu acel program de guvernare pe care l-a coordonat şi să-l pună în practică” a spus preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Bistriţa-Năsăud.

Întrebat dacă nu este un impediment faptul că Liviu Dragnea este condamnat penal şi asta ar putea aduce o serie de nemulţumiri la nivel european, Emil Radu Moldovan a sărit în apărarea lui Liviu Dragea spunând că şi preşedintele Klaus Iohannis este condamnat definitiv şi irevocabil fals şi uz de fals.

„Una este perioada de încercare şi alta este restricţia unor drepturi. Dacă domnul Dragnea ar fi avut o singură restricţie nu avea dreptul să candideze la Parlament, nici să aleagă, nici să fie ales. Apoi, avem un preşedinte care are o sentinţă definitivă şi irevocabilă de fals şi uz de fals şi de obţinerea unor case în mod ilegal şi care se duce la întâlnirile internaţionale, la imagine. Eu cred că dacă vă uitaţi la poziţiile liderilor europeni vizavi de sprijinul acordat lui Liviu Dragnea e cu totul altceva. Votul poporului trebuie să fie suveran în orice democraţie: cetăţenii au decis 50% plus 1 din Parlamentul României dat echipei lui Liviu Dragnea. Eu conform, statutului PSD, cred că Liviu Dragnea trebuie să îşi asume candidatura la funcţia de prim-ministru, dar încă nu este o decizie a PSD-ului, n-a fost convocată nici o structură pentru a lua vreo decizie”, a  spus lideril PSD la conferinţa de presă organizată după anunţarea oficială a rezultatelor alegerilor de liderii PSD din Bistriţa-Năsăud.

La nivelul juedeţului Bistriţa-Năsăud, PSD a câştigat alegerile, reuşind să câştige majoritatea în toate cele patru oraşe şi în 45 din cele 58 de comune din Bistriţa-Năsăud.

Conform primelor calcule, PSD a obţinut două mandate de deputaţi din cele 5 şi va mai obţine un mandat pentru Senat la redistribuire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici