ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Au fost înregistrate 473 sesizări privind posibile încălcări ale legii electorale

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că în ziua alegerilor au fost înregistrate 473 de sesizări privind posibile încălcări ale legii electorale, cu peste 22% mai puţine decât la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012.

331 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Au fost înregistrate 473 sesizări privind posibile încălcări ale legii electorale

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Au fost înregistrate 473 sesizări privind posibile încălcări ale legii electorale

"În urma verificărilor, cca 45% dintre sesizări nu s-au confirmat. În cazurile în care sesizările s-au dovedit a fi întemeiate, s-au luat măsurile legale, fiind aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 26.100 lei. Totodată, au fost sesizate 104 de infracţiuni în care sunt cercetate 141 de persoane. În urma valorificării datelor puse la dispoziţie de STS prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV), de la nivelul MAI au fost trimise către structurile teritoriale de Poliţie un număr de 201 notificări privind validări multiple în secţiile de votare. Pentru toate aceste notificări se efectuează cercetări. Alte cazuri sesizate au vizat continuarea propagandei electorale şi apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112", transmite MAI.

Prefecţii, subprefecţii şi peste 65.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi ai altor structuri MAI au asigurat măsurile necesare care au avut ca scop buna desfăşurare a procesului electoral.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici