Ambasada Chinei la Bucureşti acuză: Adrian Zuckerman a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei

Ambasada Chinei în România a transmis că Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, a ponegrit fără temei tehnologia chineză 5G. Sursa citată sfătuieşte Statele Unite să renunţe la „mentalitate învechită de război rece” şi să se abţină de la a căuta să îşi facă duşmani peste tot.

1285 afișări
Imaginea articolului Ambasada Chinei la Bucureşti acuză: Adrian Zuckerman a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei

Ambasada Chinei la Bucureşti: Adrian Zuckerman a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei

„Ambasadorul SUA a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei şi ne opunem ferm acestui lucru. De mult timp SUA şi-a dat toată osteneala să exagereze problemele de securitate ale tehnologiei chineze 5G, dar până în prezent, SUA n-a putut furniza nici o dovadă despre acest aşa-numit «risc de securitate». Abuzul puterii de stat şi oprimarea întreprinderilor din alte ţări prin intermediul mijloacelor politice sunt ruşinoase şi nu se potrivesc cu statutul de mare putere al SUA”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ambasadei China la Bucureşti, referitor la faptul că Adrian Zuckerman a spus că este straniu că există discuţii cu „chinezii comunişti” pe teme precum tehnologia 5G.

Potrivit comunicatul de presă afişat pe site-ul ambadei Chinei în România, Oficiu Federal de Securitate IT şi Comisia Europeană nu au descoperit nicio „uşă din dos” la compania Huawei.

„După ani de revizuire, guvernul britanic, Oficiul Federal de Securitate IT (BSI) din Germania şi Comisia Europeană nu au depistat nici o «uşă din dos» evidentă în compania Huawei. Pe când, lacune de securitate au fost depistate în mai multe companii tehnologice americane, fiind dezvăluite multe cazuri de «uşă din dos». Huawei şi-a exprimat disponibilitatea de a semna un acord fără «uşă din dos» şi de a fi supus testelor şi supravegherilor terţe. SUA poate să-şi asume acelaşi angajament?”, a adăugat sursa citată.

Ambasada Chinei reaminteşte că de mulţi ani de zile Huawei a investit în Tomânia şi nu au apărut niciodată pericole de securitate cibernetică.

„Huawei a investit şi a operat în România de mulţi ani şi nu a provocat niciodată pericole pentru securitatea cibernetică. Huawei a participat activ la construcţia reţelei de comunicaţii a României, a creat mii de locuri de muncă şi a adus contribuţii importante la veniturile fiscale, dezvoltarea economiei digitale şi a progresului social din România. Cooperarea pragmatică dintre China şi România a adus cele două părţi într-o comunitate strânsă de interese”, a completat purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei la Bucureşti.

Guvernul Chinei nu susţine nicio activitate care ar putea fi dăunătoare iterelor legitime de securitate ale altor state, mai spune purtătorul de cuvânt.

„Guvernul Chinei încurajează întotdeauna întreprinderile chineze să desfăşoare cooperarea economică şi comercială în diferite domenii, inclusiv telecomunicaţii şi energie, pe baza respectării normelor internaţionale şi a legilor ţării respective. Guvernul Chinei nu sprijină nici o întreprindere să se angajeze în nici o activitate care dăunează intereselor legitime de securitate ale altor ţări. Suntem dispuşi să colaborăm cu comunitatea internaţională pentru a aborda ameninţările cibersecurităţii prin dialog şi cooperare pe baza respectului reciproc, egalităţii şi beneficiilor reciproce. Ghidată de principiul consultării, cooperării şi beneficiilor pentru toţi, China va continua să împărtăşească oportunităţile majore aduse de noua rundă de revoluţie tehnologică cu alte ţări, să intensifice schimburile şi cooperările în domeniile ştiinţifice şi tehnologice, inclusiv tehnologia 5G şi să contribuie mai mult la bunăstarea întregii omeniri”, a explicat acesta.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei îi sfătuieşte pe americani să renunţe la „mentalitatea învechită de război rece”, iar SUA să nu mai caute să îşi facă duşmani peste tot.

„Sfătuim SUA să abandoneze mentalitatea învechită de război rece şi jocul de sumă zero şi să se abţină de a căuta şi a face duşmani peste tot. SUA a oprimat şi a sugrumat în mod necontenit anumite companii chineze. Un astfel de comportament dur de intimidare a întâlnit o fermă opoziţie din partea Chinei şi a altor ţări pentru susţinerea justiţiei. Ca ambasador al unei ţări, ar trebui să facă mai multe lucruri pentru întărirea prieteniei şi a înţelegerii reciproce dintre ţări, nu invers”, a mai spus sursa menţionată.

El încheie prin a îşi exprima speranţa că ţările relevante vor judeca faptele şi vor respecta principiile nediscriminării, justiţiei şi corectitudinii.

„Sperăm şi credem că ţările relevante vor face o judecată independentă pe baza intereselor lor pe termen lung şi vor respecta principiul justiţiei, corectitudinii şi nediscriminării. Suntem siguri că ele sunt suficient de înţelepte să evite «capcana de securitate» pregătită de SUA”, a conchis purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei la Bucureşti.

Reacţia vine în contextul unei afirmaţii făcute de ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman, vineri la Timişoara unde a fost dezvelită placa de bronz trimisă de preşedintele Donald Trump, cu ocazia comemorării a 30 de ani de la Revoluţia română.

Diplomatul american a precizat, într-un discurs vineri la Timişoara, că este „straniu” să mai fie discuţii cu „chinezii comunişti” privind tehnologia 5G.

„Din păcate, mai rămân lucruri de făcut, sunt o mulţime de influenţe maligne, care vin de la vecinii din nord, influenţe negative care vin de la chinezii comunişti. Acum, la 30 de ani de când au căzut comuniştii, e cam straniu să avem discuţii pe teme precum 5G cu chinezii comunişti. Îmi pare rău că se întâmplă aşa ceva, dar trebuie să mergem înainte şi să ţinem minte tot timpul demnitatea şi libertatea omului”, a declarat Zuckerman, citat de presa locală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici