Ambasada SUA: Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari trebuie cercetate pe deplin. REACŢIA lui Ponta

Ambasada SUA la Bucureşti spune că ”orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor”.

5097 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA: Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari trebuie cercetate pe deplin. REACŢIA lui Ponta

Ambasada SUA: Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari trebuie cercetate pe deplin (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

”Aşa cum am spus anterior, nu comentăm cazuri individuale. Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de către Ambasada SUA.

Ponta, despre opinia ambasadei SUA: Este foarte corectă, să se aplice tuturor!

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că opinia ambasadei SUA, conform căreia acuzaţiile de încălcare a legii de către demnitari trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe iar legea să fie aplicată egal tuturor, este foarte corectă, adăugând, la nedumerirea presei: "Să se aplice tuturor!".

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Ponta, cu 18 voturi "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere.

Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor este dezbătut marţi,la ora transmiterii acestei ştiri, în şedinţa de plen a Camerei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici