Ambasadorul american Hans Klemm, la Comisia de apărare: Am trecut în revistă relaţia bilaterală, pe fondul summit-ului NATO

Ambasadorul american Hans Klemm a declarat marţi, după discuţii de peste o oră cu membrii Comisiei de apărare de la Camera Deputaţilor, că discuţiile s-au axat pe relaţia bilaterală din domeniul apărării, pe fondul summit-ului NATO de la Varşovia.

533 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul american Hans Klemm, la Comisia de apărare: Am trecut în revistă relaţia bilaterală, pe fondul summit-ului NATO

Ambasadorul american Hans Klemm, la Comisia de apărare: Am trecut în revistă relaţia bilaterală, pe fondul summit-ului NATO (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Întâlnirea ne-a dat posibilitatea să trecem în revistă cooperarea puternică existentă în zona militară, de securitate şi apărare dintre România şi SUA. (...) Am trecut în revistă calitatea relaţiei care există între SUA şi România din domeniul apărării, în timp ce ne pregătim pentru summit-ul NATO de la Varşovia din iulie", a spus Klemm.

La rândul său, preşedintele Comisiei de apărare, deputatul Ion Mocioalcă, a spus că discuţia a fost "fructuoasă" şi s-a axat pe chestiunile de securitate de pe flancul estic, subliniind că România îşi doreşte o prezenţă militară mai puternică în Marea Neagră.

"Am avut o discuţie extrem de fructuoasă despre ceea ce se întâmplă în flancul estic al NATO şi discuţia a fost într-un fel pregătitoare a summit-ului de la Varşovia, unde noi sperăm să obţinem o prezenţă militară mai puternică în această zonă şi, de ce nu şi pe Marea Neagră, o forţă militară care să descurajeze anumite iniţiative care au luat amploare în ultimul timp din partea celor care nu sunt membri NATO şi în special din partea Rusiei", a spus Mocioalcă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici