Ambasadorul ucrainean la Bucureşti: Nu-l recunosc pe Ianukovici ca preşedinte. Sunt reprezentantul noilor autorităţi în România

Ambasadorul ucrainean la Bucureşti a declarat, marţi, că nici pentru el, nici pentru ambasadă Viktor Ianukovici nu mai este preşedintele legitim al Ucrainei, Teofil Bauer afirmând că este reprezentantul în România al noilor autorităţi.

522 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul ucrainean la Bucureşti: Nu-l recunosc pe Ianukovici ca preşedinte. Sunt reprezentantul noilor autorităţi în România

Teofil Bauer, ambasadorul ucrainean la Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Vă pot spune fără echivoc că nici pentru mine, nici pentru ambasadă el (Viktor Ianukovici - n.r.) nu mai este preşedintele Ucrainei. El este considerat preşedinte legitim de acele forţe care încearcă să-şi ia revanşa, iar eu nu mă număr printre acestea", a precizat Bauer, întrebat cum se poziţionează faţă de Ianukovici care susţine că este, în continuare, preşedintele legitim al Ucrainei.

Întrebat dacă se consideră reprezentantul la Bucureşti al noilor autorităţi de la Kiev, Bauer a răspuns: "Sigur, absolut".

Totodată, diplomatul a explicat că, potrivit Constituţiei Ucrainei, Viktor Ianukovici nu putea părăsi teritoriul statului "în asemenea momente, în condiţii necunoscute de nimeni".

Bauer a reamintit că Parlamentul va organiza, la 25 mai, alegeri prezidenţiale anticipate.

Viktor Ianukovici a declarat, la 28 februarie, într-o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, că nu a fost "răsturnat" de la putere, ci a fost obligat să părăsească Ucraina din cauza unor ameninţări la adresa vieţii sale, relatează AFP.

El a afirmat că va "continua să lupte pentru viitorul Ucrainei" şi că ţara se află pe mâna unor "tineri neofascişti".

De asemenea, el se consideră în continuare preşedintele "legitim" al Ucrainei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici