Amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, respins de Parlament

Parlamentarii au respins, în plen, miercuri, amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale pentru foştii primari şi foşti preşedinţi de consilii judeţene.

653 afișări
Imaginea articolului Amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, respins de Parlament

Amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, respins de Parlament

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a susţinut în plen un amendament care cere eliminarea pensiilor speciale pentru foştii primari şi foşti preşedinţi de consilii judeţene.

„”PNL cu PSD menţine în continuare aceste pensii speciale, aţi făcut un buget în care pensiile speciale au ajuns la un nivel record de 16 miliarde de lei cu 20 % mai mult faţă de 2023 şi vă ce responsabilitate, bun simţ vă cer să votaţi aşa cum spuneţi de fiecare dată la televizor şi îi minţiţi pe toţi că vreţi pensiile speciale tăiate însă acum vom vedea exact adevărata voastră faţă. Deci, puneţi la vot vă rog amendamentul care cere eliminarea pensiilor speciale pentru foştii primari foşti preşedinţi de consilii judeţene”, spune Moşteanu.

Supus la vot, amendamentul a fost repins cu 102 voturi „pentru”, patru „contra” şi 203 abţineri.

În timpul dezbaterilor, a fost repins şi un amendament referitor la suplimentarea bugetului Capitalei.

„Am constatat în acest buget că penalizaţi Bucureştiul tăindu-i fondurile, faceţi rău unui oraş având această atitudine de revanşă de pedepsire a domnului primar general. Amendamentul pe care l-am depus este pentru revenirea la normalitate pentru revenirea la sumele alocate anii trecuţi Bucureştiului, pentru a se putea dezvolta. Între Capitală şi sectoare am depus un amendament pentru ca fondurile consistente 50 % să rămână la Bucureşti”, afirmă Violeta Alexandru – Forţa Dreptei.

Mihai Badea, parlamentar USR, a cerut în plen să nu fie tăiat bugetul Capitalei.

„Nu există nicio justificare pentru care să luaţi trei procente din bugetul municipiului Bucureşti, din bugetul locuitorilor Capitalei şi să-l viraţi către Ilfov judeţ care este printre primele din România ca investiţii şi unul dintre cele 3 judeţe ale României care a înregistrat creştere de populaţie între ultimele 2 recensăminte, şi nu o creştere de 4 5000 de locuitori ci o creştere de 150.000 de locuitori, care în mare parte au plecat din Bucureşti, s-au mutat acolo, plătesc impozitele acolo. Deci judeţul ilfov ar trebui să se poată întreţine pe cont propriu, fără să primească bani din bugetul Capitalei. (..) Dacă totuşi nu sunt suficienţi bani la bugetul Ilfovului, vă propun să-l finanţaţi din Fondul de rezervă al Guvernului, de care v-aţi bătut joc de atâta timp şi din care cheltuiţi aiurea în fiecare an”, a spus Badea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici