Ana Birchall cere demiterea lui Cristian Preda

Şefa Departamentului de educaţie al PSD, Ana Birchall, a cerut, vineri, ca Traian Băsescu să îl demită de urgenţă pe consilierul Cristian Preda şi să se pronunţe asupra declaraţiilor acestuia referitoare la PSD şi la liderul partidului Mircea Geoană.

1 afișare
Imaginea articolului Ana Birchall cere demiterea lui Cristian Preda

Ana Birchall cere demiterea lui Cristian Preda

După ce liderul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, la Zalău, că doreşte să fie prim-ministru şi că decizia luată de PSD de a introduce o moţiune de cenzură împotriva Guvernului este una fermă, consilierul prezidenţial Cristian Preda a declarat, la BBC, că dacă acest partid va accepta "până la urmă" să introducă moţiunea şi dacă aceasta va fi votată de Parlament, atunci "sunt, evident, foarte puţine şanse ca Mircea Geoană să devină premier". Preda a adăugat că, dacă parlamentarii nu vor vota moţiunea, atunci "sunt foarte multe şanse ca Mircea Geoană să nu mai fie preşedinte al PSD". De asemenea, el a mai pus că poziţia lui Geoană în partid se "fragilizează" şi l-a numit pe acesta "un apropiat al premierului Tăriceanu".

„Declaraţiile lui Cristian Preda sunt neconstituţionale. Le condamn şi îi solicit preşedintelui Traian Băsescu să îl demită în regim de urgenţă pe Cristian Preda. Îi solicit, de asemenea, lui Traian Băsescu să se pronunţe asupra declaraţiilor neconstituţionale ale lui Cristian Preda, declaraţii făcute cu încălcarea regulilor democraţiei”, a declarat Ana Birchall pentru MEDIAFAX.

Birchall şi-a exprimat speranţa că preşedintele Traian Băsescu va acorda respectul cuvenit instituţiei prezidenţiale, va da dovadă de imparţialitate şi nu va accepta amestecul unui consilier prezidenţial în treburile interne ale unui partid.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici