Anastase, despre moţiunea de cenzură: Le recomand colegilor să nu participăm la această mascaradă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, că le recomandă parlamentarilor PDL "să nu participe la mascarada" privind moţiunea de cenzură a opoziţiei şi susţine, ca variante, ca democrat-liberalii să voteze "împotrivă" sau să stea în sală şi să nu participe la vot.

33 afișări
Imaginea articolului Anastase, despre moţiunea de cenzură: Le recomand colegilor să nu participăm la această mascaradă

Anastase, despre moţiunea de cenzură: Le recomand colegilor să nu participăm la această mascaradă

"Noi susţinem asumarea, dar nu susţinem moţiunea de cenzură. Le recomand colegilor să nu participăm la această mascaradă. Cum vom face, vom decide. Variante sunt fie să mergem şi să votăm împotriva moţiunii de cenzură, fie să stăm în sală, să asigurăm cvorumul neparticipând (la vot - n.r.)" a explicat Anastase, pentru MEDIAFAX.

Ea a arătat că decizia va fi luată în grupurile parlamentare ale PDL.

Roberta Anastase a mai spus că moţiunea de cenzură a opoziţiei reprezintă "basme pe hârtie".

"Sunt basme pe hârtie, nu soluţii. Prin moţiunea de cenzură, opoziţia încearcă să inducă ideea că, dacă dă jos Guvernul Boc, se găsesc bani pentru salarii şi pensii. Este un lucru pur demagogic faptul că opoziţia anunţă o moţiune de cenzură, dar se lamentează că nu vrea la guvernare", a apreciat Anastase.

PSD va depune două moţiuni de cenzură pentru că Guvernul va recurge de două ori la procedura angajării răspunderii în Parlament pentru reducerile de pensii şi de salarii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Radu Moldovan, purtător de cuvânt al formaţiunii. Acesta a mai precizat că moţiunile vor fi iniţiate de PSD şi vor avea trei anexe, cu măsurile alternative propuse de PSD, PNL şi, respectiv, PC.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra proiectelor de lege privind măsurile de austeritate - unul privind "unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar" şi cel de-al doilea privind "stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor" - luni, la ora 16.00 şi ora 17.00, a anunţat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, după şedinţa Birourilor Permanente reunite la care a participat premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici