Anastase, despre Vlădescu: A arunca cu pietre când se face remaniere este un gest de laşitate

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, duminică, la Sinaia, că, dacă relaţia cu premierul a fostului ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu nu a funcţionat, acesta ar fi trebuit să demisioneze, apreciind că a arunca cu pietre când se face remaniere este un gest de laşitate.

17 afișări
Imaginea articolului Anastase, despre Vlădescu: A arunca cu pietre când se face remaniere este un gest de laşitate

Anastase, despre Vlădescu: A arunca cu pietre când se face remaniere este un gest de laşitate (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Anastase a declarat că un ministru ar trebui să îşi depună mandatul dacă relaţia sa cu şeful Guvernului nu funcţionează.

"Dacă nu a funcţionat relaţia cu premierul, bănuiesc că asta nu s-a întâmplat doar în ultima zi, nu a funcţionat pe toată perioada mandatului dumnealui. Şi orice om responsabil, în momentul în care constată că nu funcţionează o relaţie cu premierul, atunci când tu eşti în poziţia de ministru, îţi depui mandatul. A arunca cu pietre în momentul în care se face o remaniere este un gest de laşitate şi în acelaşi timp cred că nu merită mai multe comentarii", a spus Anastase, răspunzând unei întrebări referitoare la afirmaţiile făcute de Vlădescu în emsiunea "După 20 de ani", difuzată de Pro TV, potrivit cărora Boc are o înţelegere limitată a economiei, într-o perioadă extrem de dificilă.

În ceea ce priveşte afirmaţia lui Sebastian Vlădescu potrivit căreia preşedintele Băsescu l-a susţinut pentru funcţia de ministru al Finanţelor, Anastase a spus că "într-un Guvern relaţia de susţinere reciprocă trebuie să fie cu primul ministru". "În rest, sunt convinsă că l-a susţinut şi familia dumnealui", a adăugat Anastase.

Întrebată, de asemenea, cum comentează afirmaţiile fostului ministru de Finanţe potrivit cărora autorităţile ştiau din ianuarie de necesitatea introducerii unor măsuri dure de austeritate, anunţul fiind amânat până în luna mai, întrucât o astfel de decizie este extrem de greu de asumat politic, Roberta Anastase a spus că reprezentanţi ai PDL au făcut astfel de declaraţii încă de anul trecut, din campaia electorală pentru alegerile prezidenţiale.

"Nu ne-am ascuns niciun moment să luăm decizii dure, niciun moment nu am ascuns acest lucru românilor şi, mai mult decât atât, nu am sacrificat interesele acestei ţări pentru interese electorale şi am demostrat lucrul acesta. Iar candidatul Traian Băsescu, un candidat susţinut de Partidul Democrat Liberal, a fost cel care a vorbit în campania electorală despre colapsul sistemului de pensii, despre necesitatea reformării", a mai spus Anastase.

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că preşedintele Traian Băsescu l-a susţinut pentru funcţia de ministru al Finanţelor, dar ceea ce nu a funcţionat a fost relaţia sa cu prim-ministrul Emil Boc.

La aceeaşi emisiune, Vlădescu a spus că, în ceea ce priveşte capacitatea primului ministru de a înţelege complexitatea şi dificultăţile economiei româneşti, există "o limită", în primul rând din cauza pregătirii acestuia, mai ales în contextul unei perioade extrem de dificile precum criza.

De asemenea, fostul ministru a afirmat că autorităţile ştiau din ianuarie de necesitatea introducerii unor măsuri dure de austeritate, dar anunţul a fost amânat până în luna mai, întrucât o astfel de decizie este extrem de greu de asumat politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici