Anastase: Ideea cu Ungureanu preşedinte al PDL este nerealistă. El nu e membru al partidului

Prim-vicepreşedintele demisionar al PDL Roberta Anastase a declarat, luni, că ideea că fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi viitorul preşedinte al PDL este una "nerealistă", având în vedere că Ungureanu nu este membru al partidului, iar alegerile au loc în interiorul formaţiunii.

216 afișări
Imaginea articolului Anastase: Ideea cu Ungureanu preşedinte al PDL este nerealistă. El nu e membru al partidului

Anastase: Ideea cu Ungureanu preşedinte al PDL este nerealistă. El nu e membru al partidului (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Solicitată să comenteze posibilitatea ca Mihai Răzvan Ungureanu să fie preşedintele PDL, Anastase a răspuns: "Discutăm despre o situaţie nerealistă, pentru că în momentul de faţă Mihai Răzvan Ungureanu nu este membru al PDL, iar dacă noi vorbim despre o Convenţie, vorbim despre nişte alegeri care au loc în interiorul PDL".

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a anunţat, duminică seară, că la Colegiul Director al PDL s-a aprobat derogarea de vechime de la Statutul partidului pentru a candida la funcţiile de conducere, arătând că ar putea candida la Convenţia Naţională din 30 iunie toţi cei care sunt membri de partid.

Întrebat dacă intenţia PDL ar fi de coagulare a forţelor de centru-dreapta, chiar cu Mihai Răzvan Ungureanu, Boc a spus că acesta nu a fost obiectul discuţiei Colegiului Director şi că noua echipă de conducere a partidului va stabili strategia de urmat.

"Apoi îmi voi spune şi eu punctul de vedere. Cert este că e sănătos pentru România ca tot ce este de centru-dreapta să se bată cu tot ce este de centru-strânga, reprezentând USL. Cred că practic în toamnă vom asista la o asemenea evoluţie", a adăugat Boc.

Întrebat dacă această construcţie de centru-dreapta este legată de Mihai Răzvan Ungureanu, în cazul în care acesta se înscrie în partid, Emil Boc a spus că răspunsul nu ţine de el.

"Am spus mereu că Mihai Răzvan Ungureanu reprezintă un câştig pentru dreapta românească. În ce formă, unde şi cum se va găsi formul a de coagulare sau de colaborare rămâne de decis după decizia partidului', a precizat Boc.

Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat, luni, la RFI, că că el l-ar vrea pe Mihai Răzvan Ungureanu în partid şi consideră că acesta poate ajunge lider al formaţiunii, dar nu acum.

Întrebat când ar putea ajunge Ungureanu liderul PDL, Theodor Stolojan a răspuns: "E nevoie de a cunoaşte partidul. Nu poţi avea pretenţia de a deveni lider al unui partid fără ca oamenii din partid să te cunoască. Domnul Răzvan Ungureanu trebuie să se decidă ce doreşte să facă, este binevenit oricând în PDL sau, făcând ce a anunţat dânsul că vrea să facă, o formaţiune civică şi eu cred că are toate şansele să ajungă lider al Partidului Democrat Liberal, însă trebuie un anumit timp în care să fie alături de PDL în această luptă de opoziţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici