Anastase: Ponta nu citeşte Regulamentul nici măcar în timpul liber

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, în legătură cu solicitarea opoziţiei de a-şi da demisia, că aceasta este parte a unor "gesturi politice" şi a susţinut că liderul PSD Victor Ponta a chiulit de la Parlament şi "nu citeşte Regulamentul nici măcar în timpul liber".

23 afișări
Imaginea articolului Anastase: Ponta nu citeşte Regulamentul nici măcar în timpul liber

Anastase: Ponta nu citeşte Regulamentul nici măcar în timpul liber (Imagine: Andreea alaurea/Mediafax Foto)

Întrebată cum comentează cererea opoziţiei de a-şi da demisia, Roberta Anastase a spus: "Sunt nişte gesturi politice, pe care le ştim, doar aţi văzut spectacolele astea tot timpul la Parlament. Eu mă aşteptam la mai multă responsabilitate".

Roberta Anastase a adăugat că nu doreşte să mai răspundă la afirmaţiile liderului PSD Victor Ponta.

"Domnul Ponta nu citeşte Regulamentul nici măcar în timpul liber, dar nu-i mai răspund domnului Victor Ponta, pentru că m-a supărat. Facem toate eforturile să-l convingem să vină la Parlament şi el, şi astăzi, a chiulit", a adăugat Roberta Anastase.

Ea a făcut aceste precizări înainte de şedinţa BPN al PDL.

PSD şi PNL consideră că votul la Legea pensiilor a fost fraudulos, ilegal, neregulamentar, au declarat, luni, în plen, deputaţii Bogdan Niculescu Duvăz (PSD) şi Eugen Nicolăescu (PNL).

Înainte de începerea dezbaterii politice solicitate de PNL privind situaţia României, la care a participat premierul Emil Boc, Duvăz a cerut ca Anastase să consemneze faptul că Biroul Permanent a decis să supună aprobării plenului reluarea votului la Legea pensiilor şi a arătat că grupul PSD pune în discuţie întreaga procedură de adoptare a Legii pensiilor.

"Indiferent care va fi rezultatul votului la reluarea votului la Legea pensiilor, PSD consideră că a avut loc vicierea votului. Noi considerăm că Roberta Anastase nu are moralmente dreptul de a conduce această şedinţă", a afirmat Duvăz.

El a cerut o pauză de consultări de 5 minute pentru ca Biroul Permanent să desemneze un vicepreşedinte să conducă şedinţa.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat că liberalii solicită demisia imediată a Robertei Anastase pentru modul în care aceasta a condus şedinţa la Legea pensiilor şi "pentru modul în care a deturnat votul". PNL cere şi demisia secretarul de şedinţă Sever Voinescu (PDL).

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a respins solicitările PNL şi PSD, arătând că parlamentarii din cele două partide au părăsit sala la Legea pensiilor şi acest lucru demonstrează că această lege nu este importantă pentru ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici