Anastase: PSD continuă campania de blocare a învestirii noului Guvern

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, după ce şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum, că social-democraţii duc în continuare o campanie de blocare a învestirii noului Guvern.

12 afișări
Imaginea articolului Anastase: PSD continuă campania de blocare a învestirii noului Guvern

Anastase: PSD continuă campania de blocare a învestirii noului Guvern (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Anastase a precizat că Mircea Geoană a fost cel care a propus ca şedinţa Birourilor permanente reunite să se desfăşoare miercuri.

Ea a apreciat că membrii PSD din Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului "nu se simt confortabil să participe la aceeaşi şedinţă cu Mircea Geoană", aceasta fiind explicaţia pentru faptul că reprezentanţii PSD nu au venit la şedinţă.

"În momentul în care i s-a reproşat de colegii mei că au venit de la sute de kilometri distanţă, reacţia domnului Mircea Geoană a fost: «Sunteţi îndeajuns de inteligenţi să vă daţi seama dacă vin membrii PSD la asemenea şedinţă»", a relatat Anastase.

Ea a mai spus că Mircea Geoană şi-a luat concediu săptămâna trecută, apreciind că acesta a fost "cel mai scump concendiu pe care românii i l-au plătit unui angajat la stat".

"Este inadmisibil ceea ce face domnul Mircea Geoană doar pentru a ieşi în evidenţă, este inadmisibil ca un candidat la Preşedinţie să se afle în spatele blocării învestirii unui guvern, să se afle în spatele unei greve la Metrorex", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Anastase a susţinut că Mircea Geoană încearcă să folosească toate mijloacele pentru a deveni preşedintele României, "în condiţiile în care el nu există ca şi candidat şi ca şi ofertă şi nu există ca om responsabil pe scena politică".

Întrebată de ziarişti ce se întâmplă în cazul în care expiră cele 15 zile în care Parlamentul ar fi trebuit să se pronunţe privind învestirea unui nou guvern, Roberta Anastase a spus că nu ştie ce să răspundă, apreciind că pentru PSD "nu există nici lege şi nici Constituţie" şi că singurul lucru pe care îl doresc reprezentanţii PSD este "generarea unui haos în întreaga ţară".

Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului nu s-a ţinut, miercuri, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, declarând că nu a fost cvorum motivat de faptul că este o insolenţă că programul Guvernului Negoiţă este identic cu cel al Cabinetului Croitoru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici