Anastase: PSD şi PNL vor tergiversarea asumării răspunderii. Prezenţa premierului în BP nu are rost

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a acuzat, marţi, pe reprezentanţii PSD şi PNL din Birourile Permanente reunite că încearcă să tergiverseze adoptarea pachetului de măsuri propus de Guvern şi a declarat că nu vede rostul prezenţei premierului în şedinţa conducerii Parlamentului.

15 afișări
Imaginea articolului Anastase: PSD şi PNL vor tergiversarea asumării răspunderii. Prezenţa premierului în BP nu are rost

Anastase: PSD şi PNL vor tergiversarea asumării răspunderii. Prezenţa premierului în BP nu are rost (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Noi avem o singură obligaţie, să organizăm administrativ lucrările Camerei, în niciun caz de a-l chema pe premier să îl întrebăm numai noi. Premierul poate participa la grupurile politice, dacă este invitat şi în plenul uneia dintre Camere sau în plenul renit", a subliniat Anastase.

Ea a menţionat că în Birourile reunite, PSD şi PNL, care "nu ar fi rău dacă ar face ceea ce le-a spus domnul Mitrea, adică să-şi oficializeze relaţia", au tergiversat discuţiile, dorindu-se, de fapt, "tergiversarea acestui pachet de măsuri în plenul reunit".

"Inaugurăm şi o altă procedură, uitând că suntem un for administrativ, care, de fapt, organizăm lucrările Camerei, ne-am descoperit şi o altă atribuţie, pe care nu ne-o conferă niciun document, aceea de a încerca să blocăm anumite proceduri constituţionale", spus Roberta Anastase.

Preşedintrele Camerei Deputaţilor a arătat că majoritatea care există în acest moment în Birourile reunite, formată din PSD şi PNL, a blocat discutarea pachetului de măsuri şi a procedurii de asumare iniţiată de primul-ministru, un act care este "nu numai neregulamentar, dar este şi anticonstituţional".

"Suntem într-o nefericită situaţie, care este cu atât mai nefericită cu cât încă o dată se dovedeşte că aceste două partide, care nu au soluţii pentru România, care nu au soluţii pentru români încearcă să blocheze nişte decizii, discutarea măcar a unor decizii care pot să ducă la ieşirea României din criză", a opinat deputatul democrat-liberal.

Roberta Anastase a subliniat că reprezentanţii Guvernului pot veni în faţa comisiilor, iar premierul poate veni în faţa plenului reunit sau a unui grup parlamentar.

Ea a mai spus că preşedintele Senatului a omis să supună la vot programul şi ordinea de zi a şedinţei plenului renit de luni, 7 iunie, în care premierul ar fi urmat să îşi asume răspunderea în Parlament în numele Guvernului.

"Deschiderea către comunicare a actualului Executiv este una importantă. Practic, premierul a fost prezent în faţa tuturor grupurilor care l-au invitat şi preşedintele ţării a făcut exact acelaşi lucru. Faptul că anumite partide din Opoziţie nu a făcut nici măcar acest gest de a-l invita pe premier sau de a-l invita pe oricare alt membru al Executivului de a participa la şedinţele grupurilor, lucrul ce demonstrează un singr lucru, rea voinţă, dorinţă de tergiversare şi, cel mai important şi cel mai grav, dezinteres faţă de români", a mai spus Roberta Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici