Andreea Paul, acuzată de plagiat: Teza mea de doctorat este scrisă de propria mea persoană

Vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, duminică, răspunzând unor acuzaţii apărute în presă, că teza sa de doctorat nu este plagiată şi că nu are nicio emoţie să o supună analizei comisiei de etică.

1310 afișări
Imaginea articolului Andreea Paul, acuzată de plagiat: Teza mea de doctorat este scrisă de propria mea persoană

Andreea Paul (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PDL, care deţine titlu de doctor în economie, a spus că nu are nicio emoţie să supună analizei comisiei de etică lucrarea sa de doctorat, pentru a se arăta adevărul.

"Teza mea de doctorat nu este plagiată. Teza mea de doctorat este scrisă de propria mea persoană, în urma a şapte ani de cercetare. Teza mea de doctorat are un element de originalitate care mă face să fiu foarte mândră de această teză şi care l-a determinat şi pe coordonatorul meu de doctorat să-mi declare acum câteva săptămâni că a rămas cea mai bună teză pe care a coordonat-o vreme de ani buni de zile", a adăugat ea.

Andreea Paul a arătat că în această lucrare a făcut publice rezultatele unui studiu amplu în care a demascat pentru prima dată un cartel existent pe piaţa românească a insulinei.

Ea a menţionat că îşi doreşte să se autosesizeze comisia de etică în cazul tezei sale de doctorat. "Sper să se autosesizeze, dacă nu, o voi duce eu personal. Nu am nicio emoţie să îmi supun această teză de doctorat analizei, ea este făcută de mine, nu de către altcineva", a precizat ea.

Potrivit afirmaţiilor sale, foarte multe elemente din teza sa de doctorat au fost anterior publicate fie în revista de profil a Consiliului Concurenţei, fie în presa economică de specialitate ori în alte publicaţii.

Vicepreşedintele PDL a spus că a citat literatura de specialitate pe care a folosit-o şi din care a preluat ideile cele mai valoroase.

"Nimeni nu spune că o teză de doctorat este originală de la a la z. Elementele pe care le-am preluat sunt citate corect şi în subsolul paginii şi în bibliografie", a precizat Paul.

"Ghilimelele nu prea se folosesc în domeniul economic şi cred că în multe alte lucrări dacă ele sunt parafrazate, dar ai obligaţia să faci referire la autor, iar acele referiri le-am făcut", a spus ea, răspunzând unei întrebări.

Jurnalul.ro a scris că cere Comisei de etică a Ministerului Educaţiei să analizeze lucrarea de doctorat a Andeeei Paul, la sesizarea unui cititor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici