Andrei Cazacu a fost numit la conducerea Administraţiei Fondului de Mediu

  • Premierul interimar Nicolae Ciucă l-a numit joi la conducerea Administraţiei Fondului de Mediu pe Andrei Cazacu.
  • Acesta l-a înlocuit pe Dan Cătălin Vatamanu, a cărui revocare a fost cerută de ministrul Mediului, după ce programul Rabla pentru electrocasnice a fost amânat.
1540 afișări
Imaginea articolului Andrei Cazacu a fost numit la conducerea Administraţiei Fondului de Mediu

„Andrei Cazacu a fost numit, astăzi, la conducerea AFM, prin decizia prim-ministrului interimar Nicolae Ionel Ciucă, la propunerea ministrului Mircea Fechet”, a anunţat joi Ministerul Mediului.

Anterior numirii, Andrei Cazacu a ocupat funcţia de secretar de stat pentru mediu în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a cerut marţi revocarea din funcţie a preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, Dan Cătălin Vatamanu, după ce programul Rabla pentru electrocasnice, care trebuia să înceapă marţi, a fost amânat.

„Este inadmisibil ca un program atât aşteptat de cetăţeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă! În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri (luni – n.r.), că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului. În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunţi populaţia cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea şi înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv. Rabla Electrocasnice este un program care anul acesta are un buget dublu faţă de cel din 2018 şi o listă de echipamente cu mult extinsă faţă de ediţiile anterioare. Un astfel de program, gândit la scară atât de largă şi cu finanţare pentru cel puţin 100.000 de români, nu poate fi împiedicat de cei care şi-au asumat un sistem electronic de emitere a voucherelor şi care astăzi este nefuncţional”, a spus Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici