ANI: Diferenţe mari între averea şi veniturile liderului senatorilor PDL, Cristian Rădulescu

ANI a constatat existenţa unei "diferenţe semnificative", de peste 550.000 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cristian Rădulescu, liderul senatorilor PDL, Agenţia anunţând că a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

1054 afișări
Imaginea articolului ANI: Diferenţe mari între averea şi veniturile liderului senatorilor PDL, Cristian Rădulescu

Cristian Rădulescu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Într-un comunicat transmis joi, Agenţia Naţională de Integritate anunţă că a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, de 551.136,79 de lei  (aproximativ 122.475 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cristian Rădulescu, în perioada exercitării funcţiei de senator.

ANI precizează că Rădulescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi că în perioada 19.04.2012 - 12.06.2012 senatorul PDL a depus la dosarul de evaluare documente relevante din perspectiva exercitării dreptului la apărare.senatorului PDL

Conform sursei citate, în urma evaluărilor, începute în 5 septembrie 2011, s-a constatat o diferenţă semnificativă, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 551.136,79 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cristian Rădulescu în perioada exercitării funcţiei de senator, respectiv începând cu 19 decembrie 2008 şi până în prezent.

Astfel, veniturile realizate de senatorul PDL în perioada supusă evaluării s-au ridicat la 1.929.395,77 de lei, în timp ce averea deţinută şi cheltuielile efectuate de către Rădulescu, în perioada supusă evaluării, au fost de 2.480.532,56 de lei, menţionează ANI.

"Luând în considerare cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti,  în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către Cristian Rădulescu în perioada exercitării mandatului de senator", mai precizează Agenţia Naţională de Integritate.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.

Rădulescu: Am prezentat acte justificative pentru venituri care depăşesc suma la care se referă ANI

"ANI trebuie să justifice existenţa şi are plan de dosare de trimis la instanţă. Am prezentat actele justificative necesare referitoare la venituri care depăşesc cu mult suma la care se referea ANI. Este clar că nu există disponibilitate pentru a face calculul corect şi mi s-a spus că această comisie de cercetare va lua în considerare toate aceste înscrisuri, dar ei au proceduri care nu le permit să le ia în considerare", a explicat Cristian Rădulescu.

El a susţinut astfel că veniturile lui sunt mai mari decât suma la care face referire ANI şi a dat a exemplu faptul că Agenţia  nu a luat în considerare o sumă de bani care îi intrase senatorului PDL în cont, deoarece această sumă fusese retrasă cu câteva săptămâni înainte de începutul mandatului de parlamentar.

"De exemplu, o intrare în cont de 150 de mii de euro nu a fost luată în considerare (de ANI n.r.) pentru faptul că banii fuseseră retraşi din cont cu câteva săptămâni înainte de începutul mandatului, dată de la care ANI a făcut cercetarea", a mai spus Cristian Rădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici