Antal: Guvernul ar trebui să fie preocupat de tensiunile dintre românii şi maghiarii din secuime

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că Guvernul ar trebui să fie preocupat de tensiunile existente în secuime între români şi maghiari, adăugând că manifestaţiile de protest ale UDMR au rolul de a determina Executivul să revină asupra unor decizii.

18 afișări
Imaginea articolului Antal: Guvernul ar trebui să fie preocupat de tensiunile dintre românii şi maghiarii din secuime

Antal: Guvernul ar trebui să fie preocupat de tensiunile dintre românii şi maghiarii din secuime (Imagine: Mediafax Foto)

Antal Arpad a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că există o tensiune în secuime care îi preocupă pe liderii UDMR, iar Guvernul a făcut o mare greşeală când i-a schimbat pe şefii maghiari ai instituţiilor deconcentrate.
În acest context, Antal a subliniat că acţiunile de protest pe care UDMR le-a organizat sau pe care urmează să le organizeze sunt "extrem de moderate" faţă de anumite iniţiative venite din partea unor cetăţeni.

"Există o tensiune între români şi maghiari în secuime, care ar trebui să preocupe şi Guvernul şi care ar trebui rezolvată", a spus Antal.

Potrivit acestuia, există o nemulţumire şi la nivelul conducătorilor administraţiilor publice locale, dar şi în rândul populaţiei, iar dacă nu se vor schimba deciziile greşite luate în ultimele trei-patru luni aceasta se va amplifica.

"Noi sperăm că Bucureştiul îşi va schimba optica faţă de Ţinutul Secuiesc, că va schimba deciziile greşite luate faţă de maghiarii din Transilvania şi din secuime", a spus edilul.

În ceea ce priveşte lanţul viu care va fi organizat de UDMR, joi după-amiază, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de demiterea directorilor maghiari de la instituţiile deconcentrate, Antal Arpad a spus că maghiarii din Transilvania au fost nevoiţi de multe ori să recurgă la astfel de măsuri ca să se apere.

Sute de persoane sunt aşteptate, joi după-amiază, să formeze un lanţ viu în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de demiterea directorilor maghiari de la instituţiile deconcentrate, acţiunea fiind organizată de UDMR Covasna.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, declara că această acţiunea are ca scop exprimarea nemulţumirii faţă de demiterea şefilor maghiari, la fel ca şi mitingurile care au avut loc în ultima perioadă la Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş sau amplasarea tăbliţelor negre cu inscripţia "În această instituţie a fost schimbat un conducător maghiar".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici