Antonescu: Băsescu ne-a scris mie şi premierului că dacă nu punem mai repede procurorii vom fi vinovaţi de neintrarea în Schengen

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

575 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu ne-a scris mie şi premierului că dacă nu punem mai repede procurorii vom fi vinovaţi de neintrarea în Schengen

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), preşedintele ţării, domnul Băsescu, îi scrie din nou lui Victor Ponta, primului-ministru, îmi scrie mie, ca preşedinte al Senatului, punându-ne în vedere că dacă nu punem mai repede procurorii, cei doi procurori, procurorul general şi şeful DNA, o să fim vinovaţi de neintrarea în Schengen, ignorând complet faptul că nu numai eu ca preşedinte al Senatului, dar chiar şi primul-ministru nu avem niciun fel de atribuţie în această privinţă. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justiţiei propune, CSM avizează" a spus Antonescu, într-o emisiune a postului Antena 3.

El a menţionat că a primit scrisoarea în cursul serii.

"(...) în sensul că noi vom fi vinovaţi dacă nu intrăm în Schengen. Asta în vreme ce Victor Ponta se duce la Paris, are o întâlnire excepţională cu preşedintele Hollande, cu premierul francez, asta în vreme ce eu mă întâlnesc ieri (vineri - n.r.) cu preşedintele Senatului olandez şi luni, la Amsterdam, împreună cu toţi prietenii noştri liberali, cu toţi liderii liberali ai Europei, inclusiv primul-ministru al Olandei, vom avea întâlniri şi discuţii pe această temă, Schengen adică", a mai spus liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a respins, în 18 ianuarie, propunerile privind numirile lui Tiberiu-Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), trimise de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Ministrul Justiţiei a solicitat procurorilor din conducerea Ministerului Public să-i comunice, până la 25 februarie, nume de candidaţi pentru funcţiile de procuror general al României, procuror şef al DNA şi procuror şef al DIICOT. Potrivit angajamentelor asumate de Guvernul României în cadrul MCV, Ministerul Justiţiei va declanşa, în perioada următoare, o nouă procedură de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se arată într-un comunicat de miercuri al MJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici