Antonescu:"Ce faceţi zilnic, vă îngrăşaţi clientela cu prime? , Boc: "Repar greşelile lui Tăriceanu"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a întrebat, joi seară, la dezbaterea pe Constituţie de la TVR, pe Emil Boc ce face toată ziua, dacă "dă la rindea" sau îşi "îngraşă clientela cu prime", premierul replicându-i că în fiecare zi repară greşelile lui Tăriceanu şi Năstase, care "au dat pensii de lux".

66 afișări
Imaginea articolului Antonescu:"Ce faceţi zilnic, vă îngrăşaţi clientela cu prime? , Boc: "Repar greşelile lui Tăriceanu"

Antonescu:"Ce faceţi zilnic, vă îngrăşaţi clientela cu prime? , Boc: "Repar greşelile lui Tăriceanu" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Acum trebuie să ne uităm fiecare ce am făcut, dar hadeţi să nu mai facem o Constituţie aşa cum a fost, prima pentru Iliescu, a doua pentru Năstase, iar a treia să spunem că vrem să o facem pentru preşedintele Băsescu. Să uităm de acest capitol. Haideţi să facem o Constituţie, să o înbunăţăţim pornind de la ce au votat românii şi să nu facem niciun fel de referire la mandatul în exerciţiu al preşedintelui. 2010 discutăm în Parlament şi facem propunerea de revizuire a Constituţiei, 2011 facem referendumul şi cu un an înainte de alegerile parlamentare din 2012 avem Constituţia revizuită cu Parlament unicameral şi îi îi respectăm şi pe români timpul lor şi faptul că au venit să dea un vot", a susţinut, la un moment dat, Emil Boc.

În replică, Crin Antonescu i-a spus premierului: "Domnule Boc v-am ascultat cu respect şi cu însetare, dar nu aş vrea să sărim de la asta pentru că dumneavoastră, iertaţi-mă domnule preşedinte şi nici nu mai intervin, vreau să ne lămurim asupra unui lucru. Nu vreau să cad în situaţia de a juca într-o operetă împreună cu dumneavoastră în care eu nu vreau să joc".

"Adică noi care vorbim despre români, despre drepturi, despre Constituţie, şi dumneavoastră ne invitaţi aşa tovărăşeşte, «Dome', să stăm să facem o Constituţie împreună». Stăm, domnul e prim-ministru, dar până să stăm, dumneavoastră sunteţi de acord că e normal ca să avem cât de cât încredere unii în alţii, că ar trebui să încetaţi să vă bateţi joc de români", a spus Antonescu, după care a fost întrerupt de Emil Boc. Premierul a spus: "Dar n-ar trebui să aveţi încredere în voinţa românilor, domnule Antonescu, n-aţi dori să aveţi încredre şi în români? Sunt cei şapte milioane de oameni au fost la referendum. De ce nu aveţi încredere în ei?".

În contra-replică, liderul liberalilor i-a reproşat lui Emil Boc că el nu l-a întrerupt, întrebându-l ulterior: "Domnu' Boc ce e poporul pentru dumneavoastră? Sunt acei oameni de care vă bateţi joc...".

"Sunt acei şapte milioane de români care au fost la referendum, de ce nu aveţi încredere în ei?", a reiterat premierul Boc.

La rândul său, Crin Antonescu l-a rugat pe Boc să-i permită să-i răspundă: "Deci dumneavoastră înţelegeţi prin popor şi prin "români" doarcei care la anumite momente votează pentru ce doriţi dumneavoastră sau domnul Băsescu".

"Din punctul meu de vedere, tot români, şi tot popor, sunt acei oameni de care vă bateţi zilnic dumneavostră joc, cu un zâmbet deja deplasat ca o pensie mare, în care...", a mai spus Antonescu, fiind întrerupt din nou de Boc: "Domnule Antonescu, nu vă permit să vorbiţi în acest fel, pentru că eu ştiu ce povară duc în fiecare zi, în timp ce dumneavoastră vă plimbaţi prin Parlament".

"Ce faceţi dumneavostră în fiecare zi? Ce faceţi? Daţi la rindea, tăiaţi lemne, vă îngrăşaţi clientela cu prime? Câte prime, în vreme ce le cereţi cumpătare românilor, au oamenii dumneavostră din Guvern, din Agenţiile clienţilor?", l-a întrebat Antonescu

"Sunt lucruri pe care eu le-am criticat pentru că le-a făcut Tăriceanu, acele lucruri fac eu în momentul de faţă, repar greşelile lui Tăriceanu, ale lui Năstase, când au dat pensii de lux, deci astăzi avem o problemă au dat pensii guvernamentale cu sutele şi le-am tăiat. Asta fac eu", i-a răspuns actualul premier, întrebându-l dacă PNL nu şi-l asumă pe Tăriceanu.

Drept replică, Crin Antonescu a menţionat că PNL şi-l asumă pe Călin Popescu Tăriceanu şi l-a întrebat din nou pe democrat.liberal câte prime sunt acum în Guvernul său. "Vă bateţi joc de profesori şi de ceilalţi? (...) dau eu prime clienţilor mei, îmi bat eu joc de bâtrâne spunându-le «da, da, da, o să facem pentru voi»?", l-a mai întrebat liberalul pe premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici