Antonescu: Dacă decid să promulg legea referendumului, reunirea Parlamentului nu mai are obiect

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că proiectul de lege de modificare a legii referendumului a fost declarat constituţional de CCR şi a ajuns la Preşedinţie, iar, în cazul în care decide să îl promulge, reunirea Parlamentului în sesiune nu mai are obiect.

683 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă decid să promulg legea referendumului, reunirea Parlamentului nu mai are obiect

Antonescu: Dacă decid să promulg legea referendumului, reunirea Parlamentului nu mai are obiect (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele interimar a afirmat că există o seamă de confuzii în ceea ce priveşte legea referendumului.

"S-a discutat despre convocarea Parlamentului, despre moddificări pe care să le facă sau nu Parlamentul. Situaţia este simplă şi clară. România este un stat de drept şi avem un traseu constituţional şi da este vorba despre legislaţia privitoare la referendum în acest moment, avem o OUG în vigoare şi un proiect legislativ de modificare a legii referendumului, care a fost aprobat în Parlament şi care a fost supus examenului Curţii Constituţionale", a menţionat Antonescu.

El a arătat că acest proiect de lege a fost declarat constituţional de către CCR şi a ajuns, în cursul serii de joi, cu motivare, la preşedinţie, spre promulgare.

"Nu avem, aşadar, în acest moment, ce discuta despre ce să facă sau nu Parlamentul, despre ce poate să facă sau nu Curtea Constituţională. Suntem în faza promulgării sau a trimiterii către promulgare, am primit această documentaţie şi în timpul cel mai scurt o voi examina şi mă voi pronunţa", a spus acesta.

Potrivit lui Antonescu, în cazul retrimiterii la Parlament, forul legislativ poate să decidă în privinţa legii referendumului, "dar nu poate nici preşedintele, nu poate nici primul-ministru să-l oblige să se reunească în sesiune extraordinară".

"Dacă voi promulga legea, atunci pe acest subiect reuniunea Parlamentului nu mai are obiect", a adăugat el.

"Deci, să ştim lucrurile foarte clar, cetăţenii măcar să le ştie şi cei care se ocupă cu informarea cetăţenilor - e doar o rugăminte - să aibă toate aceste elemente, ca să ştim despre ce vorbim, ca să ştim ce comentăm, ca să ştim la Bucureşti sau la Bruxelles pe ce punem etichete şi cum", a mai spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici