Antonescu: Dacă mă duc acum la Roşia Montană, s-ar putea ca minerii să intre la loc. Nu ăsta e scopul

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu merge acum la Roşia Montană, pentru că e posibil ca dacă merge acolo minerii să intre din nou în subteran în semn de protest, ceea ce nu e de dorit.

779 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă mă duc acum la Roşia Montană, s-ar putea ca minerii să intre la loc. Nu ăsta e scopul

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat de jurnalişti dacă este dispus să meargă la Roşia Montană după ce premierul Victor Ponta a afirmat că inclusiv liderul PNL ar trebui să se deplaseze în localitate.

"Chiar acuma nu merg să discut, pentru că abia a muncit premierul aseară să-i scoată, dacă mă duc acum s-ar putea să intre la loc şi nu cred că ăsta e scopul", a răspuns liderul PNL.

El a apreciat că e foarte bine că minerii au ieşit din subteran şi era normal ca aceştia să renunţe la o formă de protest care nu avea motiv.

"Dacă tema este că punctul de vedere al oamenilor de acolo, al oamenilor care lucrează acolo sau care ar vrea să lucreze acolo trebuie ascultat, acest lucru era evident de la bun început", a mai susţinut Antonescu.

Preşedintele Senatului a ţinut să salute gestul premierului Victor Ponta, menţionând că "bine a făcut că s-a dus" la Roşia Montană.

Minerii de la Roşia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.

Premierul a ieşit din subteran alături de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că "nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia".

"Eu le-am promis că o să facem comisia şi o să-i aducem pe toţi din comisie aici să vorbească cu ei. Şi să vadă aici, să se decidă dacă susţin sau nu proiectul, dar nimeni nu are voie, când nu ştie ce viaţă au oamenii ăştia, să zică "Nu". Trebuie să-i aducem aici, le-am promis şi o să mă ţin de cuvânt (...) Le-am promis că ne întoarcem aici cu comisia specială şi că fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei. Să ne gândim că oamenii ăştia au dreptul la viaţă", a afirmat Victor Ponta la ieşirea din mina de la Roşia Montană.

Totodată, întrebat dacă nu ar fi trebuit să meargă la Roşia Montană şi Crin Antonescu, Ponta a răspuns: "Îi voi spune să vină aici, va fi bine primit. Dacă nu vii aici nu poţi decide asupra vieţii lor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici