Antonescu: Dacă PC şi PNG vor să aibă un dialog cu PNL, îl vom avea

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că dacă PC şi PNG vor să aibă un dialog cu PNL, acesta va avea loc, precizând că în cazul conservatorilor o colaborare cu aceştia va fi posibilă numai dacă vor renunţa la alianţa cu PSD.

29 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă PC şi PNG vor să aibă un dialog cu PNL, îl vom avea

Antonescu: Dacă PC şi PNG vor să aibă un dialog cu PNL, îl vom avea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că PC îşi va decide drumul duminică, la Congresul partidului, iar dacă vor dori să aibă o discuţie cu liberalii, pentru o eventuală alianţă, el este dispus să o accepte.

"Nu suntem preocupaţi neapărat de alianţe. O discuţie cu PC poate avea loc numai dacă ei denunţă alianţa cu PSD. Ei au Congres, să vedem ce vor hotărî, apoi putem sta de vorbă", a afirmat Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte afirmaţia liderului PNG, Gigi Becali, potrivit căreia partidul pe care îl conduce ia în calcul o fuziune cu unul din cele două partide de dreapta, PDL, respectiv PNL, Crin Antonescu a spus că este dispus să aibă o discuţie şi cu Becali.

"Sunt puţin surprins de faptul că Gigi Becali ia în calcul o discuţie cu PDL, dar în ce mă priveşte, putem discuta. Cererea lui că vrea un post de vicepreşedinte după fuziune e o problemă minoră, întrucât de regulă, când se fac fuziuni, se creează un astfel de post", a declarat Crin Antonescu.

Congresul PC este programat duminică, iar candidaţi la şefia partidului sunt Daniel Constantin, preferat de Dan Voiculescu şi un apropiat al acestuia, şi liderul PC Hunedoara, Petre Mărginean.

În Congres sau în şedinţa Consiliului Naţional este posibil ca unii lideri să ridice şi problema menţinerii Alianţei PSD-PC, având în vedere noua conducere a social-democraţilor şi declaraţiile preşedintelui PSD Victor Ponta. Daniel Constantin a declarat deja că mai multe filiale ale partidului cer ruperea Alianţei, în timp ce purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a spus că Alianţa funcţionează, iar PC nu a ridicat, deocamdată, problema desfiinţării ei, dar se impune reanalizarea protocolului în condiţiile noilor conduceri.

La rândul său, liderul PNG-CD, George Becali, doreşte ca partidul său să fuzioneze cu una dintre formaţiunile politice de dreapta, PDL sau PNL, el precizând, într-un interviu acordat ProTV, că va solicita în schimb, în negocierile pe care intenţionează să le deruleze, un post de vicepreşedinte la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici