Antonescu: Dacă PNL era bine organizat, conducerea sectorului 2 trebuia să-l dea afară pe Cataramă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că dacă partidul era bine organizat Viorel Cataramă nu mai era membru, precizând că în mandatul său vor fi eliminaţi "asemenea provocatori de tip securist" şi anunţând că este constrâns să tacă în cazul afacerilor acestuia.

23 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă PNL era bine organizat, conducerea sectorului 2 trebuia să-l dea afară pe Cataramă

Antonescu: Dacă PNL era bine organizat, conducerea sectorului 2 trebuia să-l dea afară pe Cataramă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Conducerea sectorului 2 trebuia să-l dea afară pe Cataramă dacă acest partid era bine organizat. Partidul nu era bine organizat şi nu l-a dat afară pe Cataramă. Dacă voi conduce partidul de poimâine încolo, partidul va fi organizat şi va da afară asemenea provocatori de tip securist gen domnul Cataramă", a spus Antonescu.

Întrebat de ce nu a adus în discuţie diversele afaceri din anii '90 ale lui Viorel Cataramă, Antonescu a spus că nu conducea partidul în anii '90, menţionând că este constrâns să tacă din cauza unei prevederi statutare referitoare la unitatea şi prestigiul partidului.

"Nu conduceam partidul în anii '90. Eu nu am adus aminte tuturor, şi înainte de toate, nu domnului Cataramă, ci domnului Tăriceanu. Nu le-am adus aminte tot felul de lucruri datorită faptului că articolul 75 impune preşedintelui partidului în exerciţiu să apere identitatea, unitatea şi prestigiul PNL. Am spus că aceasta e constrângerea sub care tac", a conchis Antonescu, într-o intervenţie telefonică.

Viorel Cataramă este unul dintre contracandidaţii lui Antonescu la şefia PNL şi a fost susţinător al votului individual pentru alegerea conducerii liberale.

Cataramă a sugerat, vineri, la Congresul PNL, că actualul lider al partidului, Crin Antonescu, ar dori schimbarea Statutului pentru îndepărtarea vocilor critice, la presiunea sponsorilor care vor plăti datoria de 1,6 milioane de euro din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici