Antonescu: Deocamdată e normal ca Băsescu să-i dea sfaturi premierului, au acord de coabitare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că "deocamdată" şeful statului este "normal să dea sfaturi primului ministru", deoarece se află într-un acord de coabitare cu Victor Ponta, comentând astfel declaraţiile recente ale lui Traian Băsescu.

313 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Deocamdată e normal ca Băsescu să-i dea sfaturi premierului, au acord de coabitare

Antonescu: Deocamdată e normal ca Băsescu să-i dea sfaturi premierului, au acord de coabitare

Antonescu a fost întrebat cum vede posibilitatea de a primi sfaturi de la Traian Băsescu în campania electorală.

"Deocamdată domnul Băsescu e normal să dea sfaturi primului ministru, pentru că se află într-un acord de coabitare, pentru că sunt probleme practice care survin pe agendă. Dar, sigur, intenţia de a da sfaturi cuiva nu poate fi culpabilizată, iar refuzul oamenilor de a primi sfaturi arată îngustime", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că scenariul despre care a vorbit Traian Băsescu rămâne la nivel de ipoteză, întrucât USL nu se va rupe.

"O văd într-un singur fel, USL nu se rupe. Noi suntem în faţa unei realităţi şi în faţa mai multor ipoteze. Din păcate, ipotezele acestea nu sunt elaborate sau vehiculate doar de adversari politici, cum e domnul Băsescu, uneori ele au venit şi din interiorul acestei alianţe. Ceea ce contează pentru mine este realitatea actuală, USL, şi este angajamentul pe care partidele noastre l-au luat. (...) Ipoteza pe care o analiza aseară domnul Băsescu din punctul meu de vedere nu este de analizat", a declarat Antonescu.

El a comentat însă ideea în care PSD ar putea avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale, afirmând că social-democraţilor "le este foarte greu să scoată singuri un preşedinte". "Dacă cineva ... dacă există oameni, şi se poate - pentru că există un entuziasm de partid şi la PSD şi la PNL - consideră că pot cu siguranţă, e suficient numai să-şi pună un candidat, cred că e o socoteală hazardată", a precizat liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1 TV, că PSD nu poate da şeful statului dacă se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi susţinut în turul al doilea de toată dreapta şi este de preferat "unui plagiator", precizând că personal îl va învăţa pe liberal ce are făcut.

"PSD nu poate da României preşedintele, mai ales când personajul este Victor Ponta. După mine, PSD singur nu poate da preşedinte iar dacă se rup (partidele din USL, n.r.), PNL are o şansă în plus ca să dea preşedinte, pentru că, cu Crin Antonescu în turul doi, şi celelalte candidaturi de dreapta se vor strânge în spatele lui", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici