Antonescu, despre revizuire: Nu cred că acum mai e cazul unei Adunări Constituante

Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu crede că în acest moment mai este cazul transformării Parlamentului în Adunare Constituantă, precizând că discuţia pe acest subiect a avut loc şi PSD a fost împotrivă.

210 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre revizuire: Nu cred că acum mai e cazul unei Adunări Constituante

Antonescu, despre revizuire: Nu cred că acum mai e cazul unei Adunări Constituante (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă există posibilitatea, susţinută de un senator PSD, pentru transformarea Parlamentului într-o Adunare Constituantă.

Liderul PNL a precizat că discuţia a fost purtată, însă liderii PSD şi o parte dintre liderii PNL au fost împotriva acestei propuneri.

"Putem să discutăm orice, nu cred că se mai poate pune problema transformării acestui Parlament acum în Adunare Constituantă, e o discuţie care a avut loc la început. N-am avut atunci consens în această chestiune, nu am avut atunci două treimi, mi-aduc aminte că PSD nu a fost de acord să luăm în discuţie o asemenea variantă, şi la noi erau părerile împărţite, nu cred că acum mai e cazul", a declarat Antonescu.

Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, a declarat, joi seară, că în prima şedinţă a Comisiei de revizuire a Constituţiei se va discuta posibilitatea ca Parlamentul să se transforme în Adunare Constituantă dacă se doreşte o modificare de substanţă.

Donţu, membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că revizuirea Constituţiei nu se face în grabă pentru a prinde un scrutin electoral şi că nu mai este un proiect politic, ci unul tehnic.

El a menţionat că acest proiect rămâne comun al PSD şi PNL şi că liderul PNL, Crin Antonescu, rămâne în continuare preşedintele Comisiei de revizuire.

Ovidiu Donţu a mai spus că în următoare şedinţă a comisiei, care va avea loc miercuri, va trebui discutat, în primul rând, dacă se doreşte adoptarea tuturor măsurilor care s-au propus, caz în care este nevoie ca Parlamentul să se transforme în Adunare Constituantă, iar procesul de revizuire să fie transformat în proces de modificare a Constituţiei, sau dacă se continuă procesul de revizuire, ceea ce înseamnă ca această comisie să se limiteze doar la ce a admis Curtea Constituţională.

Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei îşi va relua activitatea miercurea viitoare, a anunţat, marţi, vicepreşedintele acestei comisii, senatorul PSD, Ioan Chelaru.

El a precizat că membrii acestei comisii vor reanaliza toate propunerile de modificare a Legii fundamentale, astfel încât textul proiectului să fie corelat cu observaţiile Curţii Constituţionale şi de experţii Comisiei de la Veneţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici