Antonescu, despre scrisoarea lui Băsescu: Se comportă ca un mic politician şi cu acest prilej

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu adresată premierului şi şefilor celor două Camere ale Parlamentului arată un "joc de imagine" şi un comportament de "mic politician".

326 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre scrisoarea lui Băsescu: Se comportă ca un mic politician şi cu acest prilej

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede solicitările cuprinse de preşedintele Traian Băsescu în scrisoarea adresată premierului şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

"Nepotrivite, pentru că fie nu ţin de atribuţiile mele, ca să vorbesc acum doar despre mine, scrisoarea e adresată şi domnului Ponta, nu ţin nici de atribuţiile domnului Ponta. Deci fie nu ţin de atribuţiile mele, cum ar de pildă numirea procurorilor, în niciun fel asta nu ţine de atribuţiile mele, ca preşedinte al Senatului, pe de altă parte ca neţinând de atribuţiile preşedintelui. Pentru că încă o dată o spun, în conformitate cu Constituţia, şi alcătuirea echipei guvernamentale şi investirea echipei guvernamentale sunt nişte lucruri care ţin de premierul desemnat, de Parlament şi evident de respectarea legii", a susţinut Antonescu.

El a mai apreciat că scrisoarea preşedintelui nu are "niciun alt scop şi niciun alt efect decât acela a unui joc de imagine, a unui joc politicianist, pe spaţiu mic, aici la noi".

"Se comportă şi cu acest prilej ca un mic politician", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), preşedintele ţării, domnul Băsescu, îi scrie din nou lui Victor Ponta, primului-ministru, îmi scrie mie, ca preşedinte al Senatului, punându-ne în vedere că dacă nu punem mai repede procurorii, cei doi procurori, procurorul general şi şeful DNA, o să fim vinovaţi de neintrarea în Schengen, ignorând complet faptul că nu numai eu ca preşedinte al Senatului, dar chiar şi primul-ministru nu avem niciun fel de atribuţie în această privinţă. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justiţiei propune, CSM avizează", a spus Antonescu, într-o emisiune a postului Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici