Antonescu: Dreapta are două opţiuni de prezidenţiabil, eu sau Iohannis. Eu nu doresc, dar nu exclud

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, joi seară, că partidele de dreapta au în prezent, în mod concret, două opţiuni valabile pentru candidatul la prezidenţiale, în persoana sa, sau a lui Klaus Iohannis, precizând însă că personal nu doreşte să intre în această cursă, dar nu exclude.

820 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dreapta are două opţiuni de prezidenţiabil, eu sau Iohannis. Eu nu doresc, dar nu exclud

Antonescu: Dreapta are două opţiuni de prezidenţiabil, eu sau Iohannis; Eu nu doresc, dar nu exclud

Antonescu a fost întrebat, la Realitatea TV, dacă va intra în analiza sociologică pentru a fi candidat la prezidenţiale din partea PNL-PDL. "Asta nu e o decizie pe care o iau eu, asta este o decizie pe care o ia conducerea partidului. Eu nu pot împiedica pe nimeni dacă doreşte, să testeze acest lucru, dar de asemenea nu insist (...) Nu doresc să candidez, consider că trebuie căutată o variantă cu mai multe şanse", a afirmat fostul lider al PNL.

"Dacă se ajunge cumva, în urma unor cercetări, în urma unor evaluări, nu ştiu în urma a ce, partenerii, camarazii mei de partid ajung la concluzia: «Dom’le, dumneata eşti cel care avea o şansă», eu nu dau înapoi, ştiu unde mă găsesc, domiciliez acolo politic, sunt acolo, nu am niciun motiv să evit acest lucru, dar nu mi-l doresc (...) Eu cred că ăsta e un răspuns care să mă acopere pe mine, sau să facă foarte clar pentru oamenii care m-ar dori candidat, că dacă voi fi sau nu voi fi candidat nu e decizia mea, şi nu e răspunderea mea, ca să o spun foarte limpede", a mai afirmat Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL a fost întrebat dacă la Congresul PNL ar trebui să nu fie desemnat candidatul la prezidenţiale. "O decizie rapidă în acest sens trebuie luată, asta am şi spus atunci când am făcut (declaraţia de retragere, n.r.). Eu cred că foarte repede trebuie începute aceste cercetări, aceste evaluări, aceste decizii. Ca să fiu foarte sincer, eu nu cred că avem nevoie de foarte multe sondaje. Cu tot respectul, foarte sincer, şi pentru domnul Predoiu, şi pentru PDL. Întrebarea este după părerea mea, în acest moment, din dreapta, dacă este Klaus Iohannis, sau dacă sunt eu", a mai afirmat Antonescu.

Pe de altă parte, el a precizat că nu ştie dacă la congresul de la finalul săptămânii PNL trebuie să ia o decizie oficială. "Dar foarte repede, de a doua zi de după congres, cu unul, cu altul, cu alţii, trebuie să înceapă aceste demersuri", a completat fostul lider PNL.

Totuşi, Antonescu a precizat că ipoteza candidaturii lui Klaus Iohannis la prezidenţiale "se conturează din ce în ce mai serios", însă sunt necesare evaluări din partea unor profesionişti care să stea la baza strategiei de campanie.

"Klaus Iohannis porneşte favorit, pentru că eu nu văd din toate grupurile din dreapta cine anume ar avea ceva ireconciliabil să nu-l accepte pe Klaus Iohannis reprezentant al său în această bătălie. Pe de altă parte, aducerea electoratului de dreapta mai înseamnă ceva, nu doar acordul politic, actorilor politici, înseamnă şi capacitatea acestui competitor, candidatul, şi a echipei din jurul său, de a stârni o anumită efervescenţă, o anumită emoţie (…) Întotdeauna dreapta aşa a câştigat, când a câştigat. O mobilizare din asta, printr-o anumită efervescenţă. Or, chestiunea asta nu o mai creezi doar din faptul că superi pe cât mai puţini, trebuie să scoţi din casă pe cât mai mulţi", a mai explicat fostul lider PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici