Antonescu: Dreapta trebuie să-şi unească forţele, să-şi unească efoturile într-un front anti-PSD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni dimineaţă, după anunţarea primelor rezultate ale europarlamentarelor, că drepta va trebui să-şi unească forţele şi efoturile într-un "front anti-PSD", menţionând că aceasta este o urgenţă din punctul său de vedere.

249 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dreapta trebuie să-şi unească forţele, să-şi unească efoturile într-un front anti-PSD

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"PNL este, şi acesta e un lucru pe care vi-l garantez şi pe care toate deciziile ulterioare începând de azi îl vor dovedi, este cea mai puternică forţă de opoziţie în acest moment faţă de PSD şi faţă de Guvernul său şi că orizontul politic care se deschide este al unei bătălii stânga – dreapta. În sensul acesta PNL nu are niciun fel de ezitare în asuma lupta pe partea dreaptă a eşicherului politic", a afirmat Antonescu.

El a precizat că inclusiv propunerea ca viitorii europarlamentari ai PNL să adere la PPE este determinată de acest obiectiv. "Sensul acestei decizii, pe care sper să o luăm împreună, este aceea că dreapta trebuie să-şi unească forţele. Dreapta trebuie să-şi unească forţele în Europa, dreapta trebuie să-şi unească forţele în România, şi sper ca la şedinţa BPN această decizie să fie validată, să fie luată, de către colegii mei", a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că se referă la "unirea eforturilor" dreptei. "Cred că este absolut evident că în acest moment lucrurile sunt cumva simplificate pe scena politică şi că toţi cei care au o viziune comună, inclusiv de natură doctrinară, înţelegem prin dreapta, sunt lucruri care vor trebui lămurite, trebuie să-şi unească eforturile. Pentru mine urgenţa în continuare nu se formulează pe etaj doctrinar, dreapta, ci urgenţa se formulează – aşa cum am spus şi în campania electorală – unui larg front anti-PSD în vederea alegerilor prezidenţiale", a mai declarat Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că "Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici