Antonescu, după desemnarea lui Ungureanu premier: Băsescu s-a dat pe faţă, guvernează cu serviciile

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că şeful statului "s-a dat pe faţă" desemnându-l premier pe şeful SIE, liberalul menţionând că preşedintele guvernează cu serviciile secrete, iar războiul opizţiei cu Traian Băsescu devine "pe viaţă şi pe moarte".

1511 afișări
Imaginea articolului Antonescu, după desemnarea lui Ungureanu premier: Băsescu s-a dat pe faţă, guvernează cu serviciile

Antonescu, după desemnarea lui Ungureanu premier: Băsescu s-a dat pe faţă, guvernează cu serviciile (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu am fi acceptat un alt premier, am spus asta, elementul în plus la Mihai Răzvan Ungureanu e că s-a dat pe faţă Traian Băsescu: «Asta e, hai să guvernăm cu serviciile pe faţă»", a spus liderul PNL.

El a spus că decizia lui Băsescu de a lua direct un şef de serviciu şi de a-l pune să conducă Guvernul face ca războiul politic dintre opoziţie şi şeful statului să fie unul pe viaţă şi pe moarte.

"În momentul în care, sfidând strada, opinia publică, Traian Băsescu vine şi ia un şef de servicii secrete şi îl pune să conducă direct un guvern de marionete al majorităţii corupte, cumpărate, şantajate, vândute, e clar că războiul nostru, al celor care vrem o ţară democratică, cu Traian Băsescu şi clica lui, indiferent câte personaje aparent prestigioase ar cuprinde, e un război, din punct de vedere politic, pe viaţă şi pe moarte", a spus Antonescu.

El a spus că USL va vota împotriva Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, considerând că acest Executiv este un alt Cabinet propus de Traian Băsescu.

"Vom vota împotrivă pentru că soluţia nu e cârpeala, improvizaţia pe care poate să o facă Traian Băsescu numai ca actuala coaliţie să rămână la putere, deşi e detestată de majoritatea românilor", a spus Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că este inacceptabil ca în România să existe ca propunere pentru a conduce Guvernul un om luat direct din fruntea unui serviciu secret sau special.

"Asta dă de gândit oricui în legătură cu independenţa în raport cu actorii politici pe care până acum şeful SIE a avut-o şi, în consecinţă, dacă a avut-o sau n-a avut-o structura respectivă", a spus Antonescu.

El a precizat că Mihai Răzvan Ungureanu e un om "interensant", care are calităţi academice şi tot dreptul de a face carieră politică, dar trebuie să intre în viaţa politică pe cale democratică.

"E normal ca domnia sa, sau oricare altul dintre cei care deţin funcţii de tipul acesta, să intre în viaţa politică pe cale democratică, să participe la alegeri, să candideze, să-i facă partide", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a mai declarat că un subiect pe care l-ar discuta cu plăcere cu premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu este cel al agenţilor sub acoperire SIE din presă sau din partidele politice, el apreciind că fostul şef SIE probabil cunoaşte persoanele respective.

"L-am putea întreba (pe premierul desemnat, n.r.) cum o să funcţioneze în jocul politic un om care, potrivit funcţiei sale cele mai recente, cunoaşte probabil numele agenţilor acoperiţi din SIE din presă, din partidele politice. Poate ni le spune şi nouă, să ştim şi noi, să facem politică împreună putere - opoziţie, să avem dialog. Ce interesant ar fi! Ăsta este un subiect pe care l-aş discuta cu plăcere cu domnul Mihai Răzvan Ungureanu oricând!", a spus Antonescu.

El a spus că USL nu va da curs invitaţiei făcute de premierul desemnat de a merge la întâlniri pe teme de interes naţional.

"Nu mergem nicăieri. Noi avem un punct de vedere foarte clar. Suntem oameni care discutăm până şi cu Traian Băsescu, pentru că asta este obligaţia noastră, ca oameni politici, în anumite stuaţii să discutăm cu oameni care au anumite funcţii în stat. Dar punctul de vedere al opoziţiei e clar, coerent, consecvent, unitar", a spus Antonescu, întrebat dacă USL va merge la întâlniri cu Ungureanu.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că va începe marţi dimineaţă discuţiile cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi a "identificării formulei optime de cabinet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici