Antonescu: Episodul Roşca Stănescu e închis. Nu mai e criză în USL

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la sosirea la şedinţa liberalilor, că "episodul Roşca Stănescu este închis" şi că în opinia sa nu mai e criză în USL.

1361 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Episodul Roşca Stănescu e închis. Nu mai e criză în USL

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Liderul PNL a fost întrebat dacă în USL criza se menţine. "Nu, după părerea mea nu. Dacă vă referiţi la episodul Roşca Stănescu v-am spus la timpul potrivit că este un episod închis", a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă Victor Ponta i-a transmis că renunţă la solicitarea de sancţionare a lui Roşca Stănescu sau a lăsat să se înţeleagă acest lucru.

"Mie îmi pare că, după discuţiile pe care le-am avut, după declaraţiile pe care premierul le-a dat, după declaraţiile pe care preşedintele executiv al PSD, domnul Dragnea, le-a dat - am văzut şi aseară - cred că lucrurile sunt foarte, foarte clare pentru toată lumea, oricât de greu ar înţelege unii", a mai afirmat liderul PNL.

Răspunzând unei întrebări, Antonescu a precizat că Sorin Roşca Stănescu nu s-a pus la dispoziţie pentru a demisiona din partid.

"Poziţia lui Roşca Stănescu a fost foarte clară, repetată în câteva rânduri. Poziţia mea a fost la fel de clară, poziţia BPN la fel de clară. Între aceste anunţuri publice nu s-a întâmplat nimic", a mai susţinut liderul PNL.

El a precizat că la şedinţa PNL de luni cu vicepreşedinţii executivi nu se vor lua decizii politice, acesta fiind atributul BPN al PNL.

Conducerile PSD şi PNL se reunesc luni la prânz în şedinţe separate, pentru a discuta ultimele evenimente legate de USL, iar şedinţa convenită de liderii Uniunii pentru a discuta divergenţele apărute a fost amânată pentru a evita continuarea scandalului mediatic, au declarat surse USL.

Biroul Permanent al PSD se reuneşte la prânz în Parlament, la sala de grup a social-democraţilor, în timp ce la sediul PNL va avea loc o reuniune a conducerii PNL cu vicepreşedinţii executivi ai partidului şi liderii de grup ai PNL.

Şedinţa USL programată pentru luni a fost amânată din motive legate de scandalul din USL, pornit de la cazul lui Sorin Roşca Stănescu, au declarat surse din USL pentru MEDIAFAX.

Săptămâna trecută, liderii PSD în frunte cu premierul Victor Ponta au cerut partenerilor din USL să îl excludă din PNL pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, urmare a declaraţiilor repetate ale acestuia împotriva PSD şi a primului-ministru. Liberalii, însă, nu au luat nicio decizie tranşantă, Crin Antonescu spunând doar că de acum încolo nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democraţi.

Victor Ponta s-a declarat nemulţumit de reacţia PNL şi a anunţat că aşteaptă până luni luarea unei decizii, avertizând că, în lipsa unei hotărâri ferme împotriva lui Roşca Stănescu, USL nu mai poate funcţiona. Reacţia lui Crin Antonescu a fost de respingere a ultimatumului.

Vineri după-amiază, Crin Antonescu şi alţi lideri PNL au mers la Palatul Victoria, unde au avut o întâlnire de aproximativ o oră cu premierul Victor Ponta.

Vineri seară, premierul aprecia drept "utilă" întâlnirea de vineri după-amiază cu liderii PNL de la Palatul Victoria, care, în opinia sa, "păreau că nu au înţeles" care este problema social-democraţilor, respectiv dacă liberalii sunt solidari în totalitate cu Guvernul. Liderul PSD spunea că aşteaptă de la Crin Antonescu "să ia lucrurile mai în serios". "Nu poţi să fii nici solidar, nici serios dacă tolerezi un personaj ca Sorin Roşca Stănescu", iar "dacă Sorin Roşca Stănescu va fi un erou la liberali, atunci vor apărea şi alţi doritori de glorie şi ruptura va fi inevitabilă", susţinea Victor Ponta.

Sâmbătă, Victor Ponta şi Crin Antonescu au sosit împreună la Conferinţa naţională de alegeri a Tineretului Naţional Liberal.

Preşedintele PNL a declarat că el consideră încheiat episodul Sorin Roşca Stănescu şi că l-a asigurat pe premierul şi liderul PSD Victor Ponta de tot sprijinul liberalilor, iar construcţia proiectului USL merge mai departe.

Întrebat dacă subiectul Roşca Stănescu va fi reluat luni la şedinţa USL, având în vedere că Ponta a cerut sancţionarea acestuia, Antonescu a spus că şedinţa va fi una uzuală, în care se vor discuta subiectele guvernării. "Luni este o zi normală, vom avea o întrunire obişnuită de început de săptămână pentru USL, o zi în care vom discuta subiectele uzuale, cele care ţin de guvernare", a spus liderul PNL.

În schimb, premierul Victor Ponta nu a făcut declaraţii presei la plecarea de la Conferinţa TNL. "Acum e week-end şi vorbim luni", le-a spus el jurnaliştilor care îl întrebau despre problemele din USL legate de episodul Sorin Roşca Stănescu.

Duminică seară, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pentru "Gândul", că USL nu se va rupe dacă PNL nu îl va sancţiona pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, deoarece nu este de dorit "o criză politică", iar PNL şi PSD nu îşi pot permite să rupă USL pentru Sorin Roşca Stănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici