Antonescu: Există o singură variantă, PNL puternic, unitar, cu demnitatea poziţiilor şi principiilor

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, înainte de şedinţa Biroului Politic Central, că PNL are o singură vaiantă de fond şi anume să fie un partid puternic şi unitar, cu demnitatea poziţiilor şi principiilor, menţionând că rolul liderilor este să lucreze pentru ca decizia majorităţii să fie cea mai bună.

12 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Există o singură variantă, PNL puternic, unitar, cu demnitatea poziţiilor şi principiilor

Antonescu: Există o singură variantă, PNL puternic, unitar, cu demnitatea poziţiilor şi principiilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat de cele două tabere din PNL, Antonescu a replicat că nu există două tabere, ci o agitaţie firească. El a menţionat că există o singură variantă a PNL - partid puternic şi unitar cu demnitatea poziţiilor şi principiilor sale şi respectarea electoratului.

"Nu există două tabere, există, mă rog, o agitaţie care este firească în orice partid, mai ales într-un partid cu o democraţie maximă, cu libertatea fiecăruia dintre decidenţi de a face lobby pentru propria sa variantă. Eu cred că există o singură variantă de fond şi anume aceea că PNL - un partid puternic, unitar, cu demnitatea poziţiilor şi principiilor sale şi care îşi va respecta electoratul", a susţinut Antonescu.

Întrebat dacă PNL ar trebui să intre la guvernare, Antonescu a spus că "orice partid politic îşi doreşte intrarea la guvernare cu atât mai mult într-o perioadă în care România are nevoie de un guvern bun", dar "asta nu înseamnă însă deloc aşa cum s-a interpretat o tentativă de abandon a poziţiilor şi principiilor partidului".

El a spus că "decizia majorităţii trebuie acceptată întotdeauna", dar că "este rolul liderilor să lucreze pentru ca decizia majorităţii să fie cea mai bună".

Întrebat cum comenetază declaraţia lui Lăzăroiu care a spus că PDL sau preşedinţia a rupt orice legătură cu PNL, Antonescu a replicat: "Sunt onorat. Nu sunt alte complimente mai onorante. Îi mulţumesc".

Vezi aici ce spun liderii liberali din teritoriu despre o eventuală guvernare alături de PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici