Antonescu: Foştii liberali din PDL ar putea fi reprimiţi în PNL, dar "înainte de căderea lui Băsescu"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Suceava, că foştii liberali care au părăsit partidul şi sunt acum în PDL ar putea fi reprimiţi în PNL dacă îşi exprimă această intenţie înainte ca Traian Băsescu să piardă alegerile.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Foştii liberali din PDL ar putea fi reprimiţi în PNL, dar "înainte de căderea lui Băsescu"

Antonescu: Foştii liberali din PDL ar putea fi reprimiţi în PNL, dar "înainte de căderea lui Băsescu" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a spus, într-o conferinţă de presă, că foştii liberali care se află acum în PDL şi realizează că au făcut o eroare părăsind partidul pot să revină în PNL înainte de "căderea lui Traian Băsescu".

"Dacă cei care au plecat realizează acum, când au venit la guvernare, cât de mincinoase au fost şi promisiunile PD şi ale lui Traian Băsescu, realizează în ce eroare şi în ce fundătură au intrat prin alianţa care le-a fost impusă de către Traian Băsescu, cu PSD, şi realizează situaţia absolut jenantă în care se află, realizează că această cale pe care au pornit, să zicem din convingere, e greşită, pot acum să reacţioneze în consecinţă", a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a spus că dacă "aceste idei le vor veni după căderea lui Traian Băsescu", după ce acesta nu va mai fi preşedinte, nimeni din PNL nu îi va mai crede, adăugând că "odată şi odată trebuie pus capăt acestui navetism oportunist care stârneşte tot felul de puseuri doctrinare în funcţie de situaţia politică şi de cine e la putere".

El a apreciat că foştii colegi care au părăsit PNL "s-au angajat la un stăpân pe care fie nu-l cunoşteau, fie l-au subestimat".

Antonescu a făcut referire la Valeriu Stoica, arătând că acesta s-a înşelat dacă a presupus că "la curtea domnului Băsescu va fi vreodată învestit cu proiectul reconstrucţiei dreptei".

Preşedintele PNL a precizat că eventualele reîntoarceri în PNL vor fi discutate caz cu caz.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a spus că facţiunea liberală care a format PLD era menită să substituie PNL în Alianţa DA, proiect care nu a reuşit, iar după fuziunea PD cu PLD oamenii care "asumau autenticul liberalism în momentul când au ieşit din PNL s-au trezit coloana a cincea a lui Traian Băsescu în noul PDL".

"Îmi pare rău să o spun, dar cei mai necondiţionaţi supuşi, cei mai servili supuşi ai lui Traian Băsescu în PDL sunt tocmai foştii noştri colegi", a spus Vosganian, care crede că din cauza situaţiei "lamentabile" în care se află pentru ei "ar fi probabil o izbăvire întoarcerea la PNL".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici